
Csirkemell sörtésztában sütve: ezekre figyelj, hogy tökéletes legyen a bunda

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Thai, kókusztejben főtt garnélarák: a selymes, pikáns szósz a lelke

Citromkrém citromba töltve: friss könnyed nyári desszert

Könnyű, mégis kiadós nyári tésztasaláta: gyorsan kész van

Menta: a növény, ami túléli a kezdő balkonkertészeket is

Villámgyors rakott padlizsán: nyári vacsora fél óra alatt
A tökéletes sörbundának egy titka van, ha betartod a szabályt, nem fog leesni a tészta a húsról vagy a zöldségekről.
A frissensült nagy kedvenc a magyar konyhában, izgalmas bundákban készülhetnek az olajban sült hússzeletek. Van, aki ropogósan szereti, míg más inkább a puha bundát kedveli jobban. Bundás húsoknál fontos, hogy a massza valamilyen ízesítést kapjon, úgy sokkal finomabb lesz a pirosra sütött hús, valamint arra is oda kell figyelni, hogy a palacsintaszerű tészta rendesen bevonja a húst, sütés közben rajta maradjon.
Az egyik legfinomabb bunda sörből készül, ebbe zöldségeket és gyorsan sülő húsokat - csirkét és halat - szokás öltöztetni. A sörbunda készítésénél az egyik legfontosabb szabály, hogy a sört mindig jéghideg állapotában szabad csak használni, hogy tökéletesen bevonja a húst. Ha zöldségeket sütsz, akár még néhány darab jégkockát is dobhatsz a masszába, nagyon jó textúrát fog adni a bundának.
Sörbundában sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 800 gramm csirkemellfilé
- 2 darab tojás
- 200 gramm finomliszt
- 300 milliliter sör (hideg)
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A massza összeállításához először a tojásokat üssük fel, sóval, borssal és zúzott fokhagymával keverjük össze, majd forgassuk hozzá a lisztet és a hideg sört.
A hússzeleteket mártsuk a sörtésztába, utána tegyük forró olajba, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára a szeleteket.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors