Csirkemell sörtésztában sütve: ezekre figyelj, hogy tökéletes legyen a bunda

scscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tökéletes sörbundának egy titka van, ha betartod a szabályt, nem fog leesni a tészta a húsról vagy a zöldségekről.

A frissensült nagy kedvenc a magyar konyhában, izgalmas bundákban készülhetnek az olajban sült hússzeletek. Van, aki ropogósan szereti, míg más inkább a puha bundát kedveli jobban. Bundás húsoknál fontos, hogy a massza valamilyen ízesítést kapjon, úgy sokkal finomabb lesz a pirosra sütött hús, valamint arra is oda kell figyelni, hogy a palacsintaszerű tészta rendesen bevonja a húst, sütés közben rajta maradjon.

Az egyik legfinomabb bunda sörből készül, ebbe zöldségeket és gyorsan sülő húsokat - csirkét és halat - szokás öltöztetni. A sörbunda készítésénél az egyik legfontosabb szabály, hogy a sört mindig jéghideg állapotában szabad csak használni, hogy tökéletesen bevonja a húst. Ha zöldségeket sütsz, akár még néhány darab jégkockát is dobhatsz a masszába, nagyon jó textúrát fog adni a bundának.

Sörbundában sült csirkemell

scsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 800 gramm csirkemellfilé
  • 2 darab tojás
  • 200 gramm finomliszt
  • 300 milliliter sör (hideg)
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.

A massza összeállításához először a tojásokat üssük fel, sóval, borssal és zúzott fokhagymával keverjük össze, majd forgassuk hozzá a lisztet és a hideg sört.

A hússzeleteket mártsuk a sörtésztába, utána tegyük forró olajba, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára a szeleteket. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük