Isteni, sörben párolt kagyló - Előételnek és spagettivel is tökéletes

kagyló
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kagyló nálam szerelemétel, ráadásul egy időben minden héten egyszer frissen fogott kagylót vacsorázhattam.

A kagylót tényleg csak frissen szabad elkészíteni, és frissen is kell megenni. A romlott kagyló erős rosszullétert okoz. Egy időben az egyik kedvenc beszerzőhelyünkre minden héten egyszer érkezett friss kagyló, amit otthon gyorsan elkészítettünk, és be is faltuk. Mi akkor fehérborral készítettük, de ha épp nincs kéznél otthon megfelelő bor, akkor használjunk hozzá sört, nem bánjuk meg. A kagyló egyébként tökéletes magában is, de tálalhatjuk spagettihez vagy bruschettával is. 

Tisztítás

Mielőtt megfőzzük, szedjük le a kagylók bajuszát, dörzsöljük meg őket, hogy a piszkot leszedjük, majd egy szűrőbe téve, folyó víz alatt alaposan mossuk meg. Ezután egy vízzel teli edényben áztassuk őket, majd szűrjük le újra. 

5 hozzávalós sörös kagyló

kagyló
Fotó: Wekwek

Hozzávalók 2 személyre

  • 1.5 kilogramm kagyló
  • 2 evőkanál vaj
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 3.5 deciliter sör
  • 1 deciliter 30%-os tejszín
  • 1 csipet nagyszemű só
Recept idők

Elkészítés:

Egy edénybe tegyünk vajat, és melegítsük fel. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pároljuk pár percig. Ezután öntsük rá a sört, és addig forraljuk, amíg a felére nem csökken a mennyisége. Öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük ízlés szerint sóval, és rotyogtassuk pár percig. Tegyük bele a kagylókat, fedjük le az edényt, vegyük lejjebb a főzési hőmérsékletet, és addig gőzöljük őket, amíg a kagylók szépen ki nem nyílnak. Amelyik kagyló zárva marad, azt dobjuk ki. Sezdjük ki a kagylókat egy tálba, és szórjuk rá a megsült fokhagymákat. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük