Sós karamelles fagyi mentesen: sűrű kókusztejtől lesz selymes

Sos-karamelles-fagyi-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha idén nyáron valami igazán különleges házi fagyit ennél, akkor készítsd el a sós karamelles változatot: tökéletes kombinációja az édes és sós ízeknek.

Ez a fagyi az egyik legkrémesebb és legkülönlegesebb, amit otthon készíthetsz. Sós karamelles ízesítést kap, és a tetejére ráadásként egy gazdag karamellszósz is kerül. Ez a desszert a tökéletes kombinációja az édes és sós ízeknek, mindezt pedig hűsítő formában élvezheted.

A fagyihoz fagyigépre is szükséged lesz, amely nagymértékben megkönnyíti a dolgodat, és sokkal selymesebb lesz vele a finomság. Ebben a cikkünkben részletesebben is olvashatsz arról, hogy miért érdemes beruházni egy ilyen gépbe. Ha pedig fagyigép nélkül készítenéd a hűs desszertet, akkor használj hozzá szilikon jégkrémformát, és 2 óra fagyasztás után már eheted is a pálcikás jégkrémet.

Sós karamelles fagyi

Sos-karamelles-fagyi

Hozzávalók 8 adaghoz

A fagyihoz:

  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 400 ml kókuszkrém
  • 100 g kókuszvirágcukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet

A sós karamellhez:

  • 200 ml kókuszkrém
  • 50 g kókuszvirágcukor
  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 0.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

A fagyikészítés előtti estén tegyük a fagyikészítő gép tartályát a fagyasztóba, és hagyjuk ott éjszakára.

A fagyihoz tegyük a konzerves kókusztejet, a kókuszkrémet és a kókuszvirágcukrot egy közepes edénybe, és addig forraljuk, amíg a cukor elolvad. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a sót, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Öntsük a keveréket az előkészített fagyigépbe, és a gyártó utasításai szerint dolgozzunk a fagyival (30-40 percre lesz szükség, hogy kellemesen krémes állagú fagyit kapjunk).

Közben készítsük el a karamellszószt. Ehhez tegyük a kókuszkrémet és a cukrot egy kisebb edénybe, és forraljuk fel. Ha a cukor elolvadt, vegyük alacsonyra a hőfokot, és időnként megkeverve, gyöngyözve hagyjuk főni 30 percig, vagy amíg egy sűrű, karamellre emlékeztető szószt kapunk. Keverjük hozzá a kókuszolajat, a vaníliát és a sót, és tegyük félre teljesen kihűlni.

A fagyit kanalazzuk kis tálkákba, és karamellszósszal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon