Sós karamellás hamis sajttorta: sütés nélküli változatot mutatunk
A sajttortát a hagyományosnál könnyedebb, csupa növényi alapanyagokból is elkészítheted, ráadásul sütés nélkül. Mutatjuk, hogyan!
Ez a fagyi az egyik legkrémesebb és legkülönlegesebb, amit otthon készíthetsz. Sós karamelles ízesítést kap, és a tetejére ráadásként egy gazdag karamellszósz is kerül. Ez a desszert a tökéletes kombinációja az édes és sós ízeknek, mindezt pedig hűsítő formában élvezheted.
A fagyihoz fagyigépre is szükséged lesz, amely nagymértékben megkönnyíti a dolgodat, és sokkal selymesebb lesz vele a finomság. Ebben a cikkünkben részletesebben is olvashatsz arról, hogy miért érdemes beruházni egy ilyen gépbe. Ha pedig fagyigép nélkül készítenéd a hűs desszertet, akkor használj hozzá szilikon jégkrémformát, és 2 óra fagyasztás után már eheted is a pálcikás jégkrémet.
A fagyikészítés előtti estén tegyük a fagyikészítő gép tartályát a fagyasztóba, és hagyjuk ott éjszakára.
A fagyihoz tegyük a konzerves kókusztejet, a kókuszkrémet és a kókuszvirágcukrot egy közepes edénybe, és addig forraljuk, amíg a cukor elolvad. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a sót, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Öntsük a keveréket az előkészített fagyigépbe, és a gyártó utasításai szerint dolgozzunk a fagyival (30-40 percre lesz szükség, hogy kellemesen krémes állagú fagyit kapjunk).
Közben készítsük el a karamellszószt. Ehhez tegyük a kókuszkrémet és a cukrot egy kisebb edénybe, és forraljuk fel. Ha a cukor elolvadt, vegyük alacsonyra a hőfokot, és időnként megkeverve, gyöngyözve hagyjuk főni 30 percig, vagy amíg egy sűrű, karamellre emlékeztető szószt kapunk. Keverjük hozzá a kókuszolajat, a vaníliát és a sót, és tegyük félre teljesen kihűlni.
A fagyit kanalazzuk kis tálkákba, és karamellszósszal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu