Szőlővel sült, rozmaringos csirkecomb: a házi páctól ilyen finom
Ha az egyszerű csirkecombokat rozmaringgal, szőlővel kombinálod, és ínyenc pácban pihenteted, rögtön különlegessé válnak.
A szőlő csodás gyümölcs, sokféle finomság készülhet belőle. A bogyós gyümölcs édes és sós ízekkel is remekül párba állítható, érdemes felfedezni sütés és főzés során.
A pite kedvelt finomság, a szőlőhöz hasonlóan édes és sós változatban is az asztalra kerülhet. Ha valami különlegesebbre vágysz, akkor próbáld ki a szőlős változatot túróval, sajttal és kakukkfűvel megbolondítva. Az elkészült pite mellé camembert sajtot, diót és bort is kínálhatsz, remek harapnivaló baráti beszélgetésekhez.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk cipóvá. A kész tésztát csomagoljuk folpackba és fél órára helyezzük hűtőbe.
A túrót a tejföllel, tojással, étkezési keményítővel, reszelt sajttal és a kakukkfűvel forgassuk egybe.
A szőlőszemeket alaposan mossuk meg.
A tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre és nyújtsuk ki a forma méretének megfelelőre.
A piteformát (24 cm) kenjük ki vajjal, majd helyezzük bele a tésztát úgy, hogy az oldalára is jusson.
A tészta tetejére terítsünk sütőpapírt, helyezzünk rá nehezéket, szárazbabot, toljuk 180 fokos sütőbe. A tésztát süssük így 8 percig.
Az elősütött tésztáról szedjük le a nehezéket, a tészta tetejére kenjük rá a tölteléket, szórjuk rá a szőlőt, majd toljuk vissza a sütőbe 25-30 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu