Remegős omlett roppanós spárgával: olvadt sajttal még finomabb

8
spargas-omlett2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A lágy, szinte krémes omlettet roppanós spárga egészíti ki, tökéletes lesz a kontraszt, a zöldség karakteres íze pedig feldobja a kissé már unalmas alapot.

Ha meleg reggelivel indítanád a napot, valamilyen tojásétel a legjobb választás! Ezek gyorsan és egyszerűen készülnek, finomak és sokféleképpen ízesíthetők.

Most éli szezonját sokak kedvence, a spárga: a karakteres ízű zöldség bármilyen alapreceptet feldob, egy egyszerű omlettet is a köbre emel, hát még akkor, ha parmezán is kerül mellé. 

A spárga akkor az igazi, ha picit roppanós: ha vajon megfuttatod pár perc alatt, az bőven elég neki, és a fűszerezését sem kell túlgondolni, a só-bors páros tökéletesen elég.

Spárgás-sajtos omlett

spargas-omlett

Hozzávalók 1 omlett

  • 120 g spárga
  • 1.5 ek. vaj
  • 3 db nagy tojás
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csipet szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A zöld spárgát tisztítsuk meg, vagyis törjük le a fás végeit. A maradékot vágjuk kisebb-nagyobb darabokra, a zsengébbeket egészben is hagyhatjuk.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, adjuk hozzá a vaj egyharmad részét. Amikor elolvadt, dobjuk rá a spárgát, sózzuk-borsozzuk, 4-5 percig pirítsuk, míg élénkzöld színt kap. Szedjük egy tányérra.

A tojásokat verjük fel egy kevés sóval és borssal, illetve a szódabikarbónával.

Az előbbi serpenyőben olvasszuk meg a maradék vajat, majd ha elolvadt, öntsük rá a tojást. Alacsony lángon süssük, de ne kevergessük. Ha szükséges, nyúljunk alá spatulával, hogy a folyósabb részt is érje a hő. 

Amikor az omlett teteje már nagyjából szilárd, de még picit lágy, szórjuk rá a parmezánt. Ahogy elolvadt a sajt, szórjuk rá a spárgát, majd kapcsoljuk le alatta a lángot. 

Hajtsuk félbe, majd rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon