
Így készül a tökéletes, légies omlett: alapreceptet mutatunk

Ha a hűtőben megbújik egy doboz tojás és egy kis vaj, akkor nyert ügyed van, mert bármikor meleg ételt tehetsz az asztalra.
A konyhaművészet alapja a finom omlett készítése. Ha elsajátítod, te leszel a mestere, hisz az egyszerű finomságot rengeteg módon fel lehet turbózni. A pikáns ízek kedvelői bátran fűszerezhetik, ha pedig kicsit laktatóbbra szeretnéd, akkor mehet bele gomba, sonka, kolbász, sajt, lazac vagy valami más, amit épp megkívánsz. Ha a tojáshoz egy csipet szódabikarbónát keversz, az omlett légies, sokkal könnyebb lesz.
Az omlett mellé friss pékáru dukál, esetleg saláta, ha pedig egy egész családnak készülne a tojásos finomság, akkor érdemes frittatával kedveskedni a szeretteidnek.
Légies omlett

Hozzávalók 1 személyre
- 2 darab tojás
- 1 csipet szódabikarbóna
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A tojásokat üssük fel, majd sózzuk és alaposan verjük fel. Keverjük bele a szódabikarbónát.
A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, amikor habzik, öntsük rá a tojást. Amikor pirulni kezd az alja (pár perc), akkor a tojást hajtogassuk vagy szedjük egy tányérra.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!