20 perces, spenótos-avokádós spagetti pirult, édes koktélparadicsommal
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rohanós hétköznapok megmentője ez a gyors spagettirecept, amíg kifő a tészta, elkészül a szósz is.
Rengeteg egészséges alapanyag gazdagítja ezt a spagettit, az avokádó és a spenót mellett a dió, a fokhagyma és a paradicsom is jelentős szerepet játszik ebben a receptben. Lényegében egy nagyon izgalmas pestót kell készíteni, amelybe sok különféle hozzávaló és íz kerül, mégis tökéletes lesz a harmónia.
Fontos, hogy friss, leveles, lehetőleg bébispenóttal dolgozz, illetve minél érettebb avokádót válassz a művelethez. A parmezánt sem szabad kihagyni a szószból, az intenzív ízű, karakteres sajt szuper ellensúlyt képez a sok-sok zölddel, kiegészíti őket.
A kész spagettit pirított koktélparadicsommal érdemes tálalni, az édes, lédús zöldség nagyon jól passzol a kissé fanyar, izgalmas szószhoz.
Spenótos-avokádós spagetti
Hozzávalók 2 személyre
- 250 gramm spagetti
- 1 darab érett avokádó
- 90 gramm bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
- 50 gramm dió
- 50 gramm parmezán
- 150 gramm koktélparadicsom
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dentére lobogó, sós vízben. Tegyünk félre a főzővizéből 60 millilitert, majd szűrjük le a tésztát.
Amíg fő a tészta, készítsük el a szószt. Az avokádót vágjuk félbe, kanalazzuk ki a húsát. A fokhagymát pucoljuk meg, a parmezánt reszeljük le.
Tegyünk minden hozzávalót - kivéve a koktélparadicsomot - egy aprítógépbe, majd turmixoljuk krémesre. Ha túl sűrű, a tészta főzővizével hígíthatunk rajta. Kóstoljuk meg, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
A koktélparadicsomokat vágjuk félbe, majd serpenyőben, egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a vágott felüket.
A kifőtt tésztát keverjük össze a szósszal, tálalásnál pakoljunk rá pár szem koktélparadicsomot.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors