
20 perces, spenótos-avokádós spagetti pirult, édes koktélparadicsommal

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Készíts olasz lepénykenyeret, avagy piadinát: a zsír a titka

Krémes, padlizsános-paradicsomos farfalle: turmixgépben készül a szósz

Svéd mandulatorta házilag: selymes krém kerül a rétegek közé

Sonkás krémsajttal töltött rántott csirkemell: air fryerben is megsütheted

Sűrű, füstölt sonkás bableves: zöldségekkel gazdagon készül
A rohanós hétköznapok megmentője ez a gyors spagettirecept, amíg kifő a tészta, elkészül a szósz is.
Rengeteg egészséges alapanyag gazdagítja ezt a spagettit, az avokádó és a spenót mellett a dió, a fokhagyma és a paradicsom is jelentős szerepet játszik ebben a receptben. Lényegében egy nagyon izgalmas pestót kell készíteni, amelybe sok különféle hozzávaló és íz kerül, mégis tökéletes lesz a harmónia.
Fontos, hogy friss, leveles, lehetőleg bébispenóttal dolgozz, illetve minél érettebb avokádót válassz a művelethez. A parmezánt sem szabad kihagyni a szószból, az intenzív ízű, karakteres sajt szuper ellensúlyt képez a sok-sok zölddel, kiegészíti őket.
A kész spagettit pirított koktélparadicsommal érdemes tálalni, az édes, lédús zöldség nagyon jól passzol a kissé fanyar, izgalmas szószhoz.
Spenótos-avokádós spagetti

Hozzávalók -+ személyre
- 25 dkg spagetti
- 1 darab érett avokádó
- 9 dkg bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- ízlés szerint só, bors
- 5 dkg dió
- 5 dkg parmezán
- 15 dkg koktélparadicsom
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dentére lobogó, sós vízben. Tegyünk félre a főzővizéből 60 millilitert, majd szűrjük le a tésztát.
Amíg fő a tészta, készítsük el a szószt. Az avokádót vágjuk félbe, kanalazzuk ki a húsát. A fokhagymát pucoljuk meg, a parmezánt reszeljük le.
Tegyünk minden hozzávalót - kivéve a koktélparadicsomot - egy aprítógépbe, majd turmixoljuk krémesre. Ha túl sűrű, a tészta főzővizével hígíthatunk rajta. Kóstoljuk meg, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
A koktélparadicsomokat vágjuk félbe, majd serpenyőben, egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a vágott felüket.
A kifőtt tésztát keverjük össze a szósszal, tálalásnál pakoljunk rá pár szem koktélparadicsomot.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors