Egyszerű spenótos-ricottás tekercs: leveles tészta az alapja

11
Nyomtatás
spenotos-ricottas-tekercs3
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kezdők is bátran nekiállhatnak a ricottás-spenótos tekercsnek, mivel leveles tészta az alapja, pillanatok alatt, nagyon egyszerűen készül.

Megéri a hűtőben leveles tésztát tartani, ugyanis kevés munkával, gyorsan készülhetnek belőle édes vagy sós nassolnivalók, amelyek akár reggeliként is helytállnak, de az uzsonnásdobozban is helyet kaphatnak.

Az alábbi tekercsekbe ricotta és spenót kerül, így egy fehérjében és vasban gazdag harapnivaló lesz a végeredmény, amit még a legkisebbek is örömmel fogyasztanak. 

Bár frissen az igazi, bátran készíts belőle nagyobb adagot, így másnap elcsomagolhatod a munkahelyedre vagy az iskolába, hidegen is tökéletes lesz.

Spenótos-ricottás tekercs

spenotos-ricottas-tekercs2

Hozzávalók 12 tekercshez

  • 400 g mirelit spenót
  • 500 g ricotta
  • 50 g reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 db tojás
  • 4 lap leveles tészta
  • 2 ek. szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot és a leveles tésztát vegyük ki a fagyasztóból, hogy kiolvadjanak. Ha kiolvadt a spenót, alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, majd vágjuk apró darabokra.

Tegyük egy tálba a spenótot, majd adjuk hozzá a ricottát, a parmezánt, a reszelt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Keverjünk bele 1 tojást is, alaposan dolgozzuk össze.

A levelestészta-lapokat terítsük ki magunk elé, majd oszlassuk el rajtuk a ricottás-spenótos keveréket. Szorosan tekerjük fel őket, majd tegyük a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, és így a hűtőbe 10 percre.

Vágjuk mindegyik tekercset 3-4 darabra attól függően, mekkora lapokkal dolgoztunk. Tegyük az így kapott darabokat a tepsire, majd kenjük le a tetejüket felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal.

180 fokos sütőben 25-30 percig süssük őket, míg aranybarna nem lesz a tetejük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon