Spenótos tortillalap: látványos és gyors megoldás kenyér helyett
7
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tortillalap az egyik nagy kedvencem, hiszen villámgyorsan elkészül és tökéletesen helyettesíti a kenyeret, lehet szendvicsalap, betölthetjük, ehetjük mártogatós mellé.
Ráadásul nem is szárad ki olyan könnyen, napokig finom és puha. Persze a házi kenyérnek nincsen párja, de azért az idő- és munkaigényes, nem mindig fér bele, a tortillát viszont körülbelül 20 perc alatt összedobhatjuk.
Egyszerűségében különleges
Nagyon sokféle tortillalap létezik: a sima búzalisztestől kezdve a kukoricalisztesen át egészen a zöldségekkel és fűszerekkel felturbózott verziókig. Ez a lehető legegyszerűbb búzalisztes változat, viszont van benne egy csavar: spenót színesti és ízesíti.
Az ízéhez csak egy kis pluszt ad, a színe viszont gyönyörű lesz, tökéletes vendégváró. Megtölthetjük zöldségekkel, babbal, kukoricával, hússal, tökéletes alap hummuszok vagy más mártogatósok mellé.
Spenótos totillalap
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm spenót
- 60 milliliter olaj
- 1 teáskanál só
- 3 bögre liszt (sima vagy tönköly)
- 1 teáskanál sütőpor
- 60 milliliter víz
Elkészítés:
A friss spenótot tegyük egy serpenyőbe, 1-2 perc alatt melegítsük át, amíg össze nem esik. Utána hideg vízzel öblítsük át, csöpögtessük le. (Esetleg használjunk fagyasztott spenótot, akkor csak ki kell olvasztani.)
Tegyük a spenótot az olajjal és a sóval egy aprítógépbe, pürésítsük le.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy tálban.
Adjuk a spenótpürét és egy kis vizet a liszthez, addig gyúrjuk, amíg puha tészta nem lesz belőle. Addig és annyi vizet adagoljunk (kb. 60 millilitert), amíg jó állagú nem lesz a tészta.
Csináljunk a tésztából egy golyót, csomagoljuk alufóliába, majd tegyük félre 15-20 percre.
Szedjük a tésztát 6-8 részre attól függően, mekkora tortillákat szeretnénk.
Lisztezzük meg enyhén a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztalapokat 20-25 cm-es vékony körökre.
Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, a tésztalap mindkét oldalát 2-2 percig süssük.
Babbal, kukoricával, hússal megtöltve, csípős szósszal tálaljuk.
Tegyük a spenótot az olajjal és a sóval egy aprítógépbe, pürésítsük le.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy tálban.
Adjuk a spenótpürét és egy kis vizet a liszthez, addig gyúrjuk, amíg puha tészta nem lesz belőle. Addig és annyi vizet adagoljunk (kb. 60 millilitert), amíg jó állagú nem lesz a tészta.
Csináljunk a tésztából egy golyót, csomagoljuk alufóliába, majd tegyük félre 15-20 percre.
Szedjük a tésztát 6-8 részre attól függően, mekkora tortillákat szeretnénk.
Lisztezzük meg enyhén a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztalapokat 20-25 cm-es vékony körökre.
Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, a tésztalap mindkét oldalát 2-2 percig süssük.
Babbal, kukoricával, hússal megtöltve, csípős szósszal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Címkék: