
Krémes, lágy, elronthatatlan sült túrótorta baszk módra
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Van egy spanyol sajttorta, amit nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon könnyű, habos, de rettentő megdöbbentően néz ki. A teteje sötétre sül, az oldala hullámos a sütőpapírtól, szóval egyáltalán nem az, amit külsőre egy sajttortától elvárnánk.
Mégis mindig óriási sikere van, és szinte mindenki szereti. Az utóbbi időben lépésről lépésre egyre komolyabb átalakulásokon esett át a recept, egészen addig, míg sajttortából túrótortává alakult, a technológia és a tejtermék-tojás arány megmaradt, minden más lecserélődött.
A sajttorta átlényegülése
A krémsajt egy részének helyét túró vette át, a tejszín helyett pedig tejföl került bele, így kevésbé krémes, darabosabb állagú és savanykásabb lett az egész.
A lényeg viszont megmaradt: az egész torta lisztmentes és kívülről hirtelen sül meg. Amikor a sütőből kivesszük, még remeg, de ez nem baj, mert ezt követően egy éjszakán át hűl a hűtőben. Amíg hűl, megszilárdul, de még így is nagyon lágy marad.
Különösen tavasszal és nyáron jó elkészíteni, mert nagyon megy hozzá az eper és a málna meg a többi bogyó.
Sült túrótorta

Hozzávalók 12 adaghoz
- 6 darab tojás
- 500 gramm túró
- 500 gramm krémsajt
- 2.5 deciliter tejföl
- 150 gramm cukor
- ízlés szerint vanília
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors