Este bekeverem, reggel megsütöm: friss, meleg gyümölcsös reggeli
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A zabból készült reggelik nemcsak azért hasznosak, mert laktatóak és gyorsan elkészülnek, meg mert hiperegészségesek, hanem mert nagyon finomak is
A müzli és a kása után most olyan formában jelenik meg, mintha meleg, gyümölcsös sütemény lenne.
A kedvenc svéd gasztroblogger családom erre a reggelire esküszik: azt mondják, mindhárom gyerek imádja, és mivel náluk elég hideg van, létszükségletnek számít a meleg reggeli. Most, hogy itt is fagyosak a reggelek, én is szívesebben eszem meleget már a nap elején, a fázós gyerekek meg pláne.
Tudom, hogy sokan már attól a gondolattól is felmordulnak, hogy reggel bekapcsolják a sütőt, de hétvégén azért ez is belefér. Pláne, ha este bekeverjük az egészet: reggel elég kivenni a hűtőből, és fél álomban becsúsztatni a sütőbe. Fél óra múlva pedig már kész is van a meleg reggeli. Ez az alaprecept remekül variálható aszerint, milyen gyümölcs van otthon vagy éppen a fagyasztóban. Igaz, hogy bogyósokkal a legfinomabb, de érdemes kipróbálni almával, körtével vagy bármi mással.
Gyümölcsös sült zabkása
Hozzávalók 8 adaghoz
- 300 gramm bogyós gyümölcs
- 1 evőkanál cukor
- 200 gramm zabpehely
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 4 deciliter tej
- 2 darab tojás
Elkészítés:
Fotó: Ács Bori/Só&Bors