Sütés nélkül: málnás-kókuszos sajttorta pillanatok alatt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha szeretnél egy igazán finom süteményt, de nincs kedved bekapcsolni a sütőt, ezt a tortát neked hoztuk
Ráadásul könnyen csinálhatod kalóriaszegényebb változatban is, így diétába, speciális étrendbe beilleszthető.
Az alapja egy egyszerű kekszes réteg: az ilyet szeretjük, mert simán rábízhatjuk az elkészítését a gyerekekre. Mivel teljes kiörlésű kekszből készül, kellemes, ropogós állaga lesz a hűtési idő után. A töltelék pedig szintén nem agysebészet, amíg a kekszes alap pihen, egy habverővel könnyen kész van, pár perc alatt.
Ha alkalomra készítjük, csinosíthatjuk a tetejét még egy plusz adag szép málnával, és rácsorgatott, olvasztott csokival, de úgy is isteni, ha a málnaszemeket egyszerűen belekeverjük a kész krémbe, és így kenjük a tészta tetejére.
Ha alakbarát változatban készítjük, a cukrot eritritre vagy szátturmixolt datolyára cseréljük, a vajat pedig kókuszzsírra.
Málnás-kókuszos sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók 8 adaghoz
- 25 dekagramm teljes kiörlésű zabkeksz
- 2 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál olvasztott vaj
- 50 dekagramm krémsajt
- 2 evőkanál puha vaj
- 30 dekagramm fehér csoki kockázva
- 15 dekagramm kókuszreszelék
- 1 darab lime leve
- 40 dekagramm málna
Elkészítés:
2. Egy 24 centis tortaforma aljába lapogatjuk jó erősen, ez lesz a süti alapja.
3. A hűtőbe tesszük, míg a krém készül.
4. Elektromos (vagy kézi) habverővel simára keverjük a krémsajtot, a vajat, az olvasztott fehér csokit és a lime levét. Amikor már habos, belekeverjük a kókuszreszeléket.
5. Óvatosan belekeverjük a málnaszemek legnagyobb részét.
6. A málnás-kókuszos krémet a kekszalapra kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk.
7.Tálalásig a hűtőbe tesszük dermedni, a fehér csoki lehűlés után össze fogja tartani a krémet.
8. Tálaláskor a tetejét a félretett egész málnaszemekkel díszítjük.