Citromos sajttorta sütés nélkül: a forró napokon különösen jólesik a hűsítő desszert
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hideg édesség sütés nélkül készül, a hűtőben áll össze a torta alapja és a kellemesen fanyar krém.
Sajttorta nem csak sütőben készülhet, szerencsére kekszalappal, sütés nélkül is össze lehet dobni a mennyei desszertet, az alábbi változat a nyári hőségben a legjobb választás.
A torta alapja lehet sima háztartási keksz, de mást is használhatsz, ami az ízlésednek megfelel. A selymes krém sűrített tej és habtejszín keverékéből áll, ebbe kerül a citrom és a lime, amelyektől friss és könnyed lesz az összhatás. Ha nagyon szereted a citrom savanykás aromáját, akkor többet is tehetsz belőle a krémbe, de a citrusfélék reszelt héját is használhatod az ízek kiemeléséhez. Ez a desszert jó hidegen a legfinomabb, akár a fagyasztóba is teheted tálalás előtt 30 perccel, úgy még jobban fog esni a hűsítő finomság.
Sütés nélküli citromos sajttorta
Hozzávalók 4 személyre
Torta:
- 20 dekagramm darált keksz
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 10 dekagramm olvasztott vaj
- 12 dekagramm krémsajt
- 1 doboz sűrített tej (380 g)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 darab lime
- 2 darab citrom
- 250 milliliter habtejszín
Díszítés:
- lime vagy citrom ízlés szerint
- menta ízlés szerint
Elkészítés:
A darált kekszet forgassuk egybe a sóval, cukorral, utána az olvasztott vajat is keverjük hozzá.
A morzsás állagú kekszkeveréket öntsük tortaformába (24 cm), majd a kezünk segítségével nyomkodjuk bele. Az alapot ezután tegyük a hűtőbe 1 órára.
A sűrített tejet öntsük keverőtálba, majd kezdjük el habverővel alaposan kikeverni (2-3 perc), utána adjuk hozzá a vaníliakivonatot, krémsajtot, a lime és a citrom facsart levét, majd alaposan keverjük össze a krémet.
A habtejszínt kezdjük el habbá verni (közepes tartású elég), majd adjuk a sűrített tejes keverékhez, keverjük egybe.
A krémet simítsuk az alapra, díszítsük tetszőlegesen a torta tetejét, majd fedjük le fóliával és tegyük a hűtőbe 1 órára, utána szeletelhető a desszert.
Fotó: Getty Images