A 10 legjobb sütés nélküli desszert - Ha a forró napokon is édességre vágysz
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Nyáron a legkevésbé sem jó érzés bekapcsolni a sütőt, ha lehet, érdemes elkerülni a forróságban. Főzni azért muszáj, de legalább a sütemények legyenek megúszósak.
A melegben sem kell lemondanod az édességekről, a sütemények szeretete bizony egész évre szól. Ha nem szeretnéd bekapcsolni a sütőt, akkor sincs gond, hiszen rengetegféle sütés nélküli desszert közül válogathatsz. A pohárkrémeken és a tiramisun túl is van élet, bár ha a sütés nélküli desszertekre gondolsz, elsőként ezek ugorhatnak be.
A sütés nélküli kifejezés persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy pár perc alatt készen van a sütemény, a legtöbbször a végleges íz és az állag is a hűtőszekrényben születik meg. Ha mégis gyorsan szeretnél valami finomat, akkor maradj a pohárdesszertnél, itt elolvashatod, hogy lesz tökéletes. A másik nagyon egyszerű és könnyen variálható édesség az energiagolyó, amelybe gyümölcsöt, csokit vagy zabpelyhet is gyúrhatsz.
Citromkrém vaníliapudinggal és cseresznyével
Elképesztően frissít ez a pohárkrém, amelynek vaníliapuding és krémsajt az alapja és citrommal lesz még finomabb. A vaníliapudingos krémet bármilyen szezonális gyümölccsel feldobhatod, sőt, ha még izgalmasabb ízekre vágysz, kekszet is morzsolhatsz bele.
Krémes torta
Kekszes-kakaós alapon fekszik ez a nagyon krémes torta, amelyet hamar összerakhatsz, utána már csak a hűtőben kell pihentetned, hogy összeálljon és szeletelhető legyen. A krémes tortának roppanós az alja, krémes a közepe és még a tetejét is vastag csokiréteg borítja. Egészen ellenállhatatlan édesség, ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
Kókuszos-citromos energiagolyó
Feltölt energiával és nagyon gyorsan készen van ez az energiagolyó. Készítheted rostdúsabban, zabpehellyel, vagy édesítheted datolyával attól függően, mennyire vágysz tömény vagy kevésbé intenzív ízekre. A kesudió is szuper alapanyag hozzá, minden jóval feltölti a szervezetet, főleg, ha mézzel ízesíted. Citrommal pedig frissítő is lesz.
Csokis-zabpelyhes szelet
A zabpehely jó hívószó, ha egészséges ételekre gondolsz, de ebben az édességben bizony nem a diétás oldalát mutatja. A csokis-zabpelyhes szelet receptjébe rengeteg vaj és csokoládé kell, de érdemes elkészíteni, nem bánod meg. Egyedül az alaphoz kell kicsit bekapcsolni a tűzhelyet, de csak addig, amíg össze nem melegszenek a hozzávalók.
Epres desszert
Kicsit olyan ez az édesség, mint egy sajttorta, csak epres szószt is kell főznöd hozzá. Nem kell megijedned, nagyon könnyű ennek az epres desszertnek az összeállítása, a szószt csak rá kell kanalazni a mascarponés-tejszínes krémre, majd a hűtőbe tenni pihenni. Igazából a pihentetés minden sütés nélküli desszert lényege, azt sajnos nem úszod meg.
Epres sajttorta
A sajttortát nem lehet megunni, már csak azért sem, mert mindig más szezonális gyümölccsel ízesítheted. Ez egy epres változat, de a szezon végével jöhet az áfonyás (ráadásul vegán) vagy a málnás változat is. Ebben az esetben is a munka legnagyobb részét a várakozás teszi ki, hogy a rétegek szépen összeálljanak.
Diós keksztekercs
Ha szereted a keksztekercset, akkor ezúttal keverj a tésztájába diót is, meglátod, hamar a kedvenceddé válik. A csokis-diós masszát csak bele kell nyomkodnod egy őzgerincformába, majd a hűtőben pihentetni a diós keksztekercset.
Tiramisugolyó
Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a tiramisut, az olaszok egyik legnépszerűbb édességét. A tiramisu is sütés nélkül készül, de a rétegezés miatt kicsit több időt vesz igénybe az összeállítása. Ha az ízélményt keresed, akkor készítsd el ezeket a tiramisugolyókat, garantáltan nem fogsz csalódni.
Mogyoróvajas kosárka
Mogyoróvaj-rajongóknak kötelező elkészíteniük ezt az édességet, amelyhez csak annyi türelemre van szükséged, amíg a csoki megköt a formában. A mogyoróvaj kicsit sós íze tökéletesen harmonizál a csoki édességével, ráadásul egy-két darab mogyoróvajas kosárka elfogyasztása után biztosan szárnyalni fogsz, annyi energiát kapsz.
Bounty sütemény
Ha szereted az azonos nevű csokit, akkor ez a sütemény is a kedvenced lesz. A Bounty sütemény alapjához babapiskótára lesz szükséged, valamint főzött krémet kell készítened, amelyet kókusszal kell kikeverned. Utána már csak meg kell várni, amíg összeérnek az ízek.
Fotó: cover: Getty Images, belső: Getty Images, Botos Claudia / Sóbors, Sági Zsófia / Sóbors, Szász Eszter / Sóbors