Roppanós, sütőben sült brokkolirózsák – Egészen más, édeskés ízt kap a zöldség
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Akár köretként, de akár magában is ehetjük a sütőben pirított brokkolit, amit a kétkedőknek is érdemes kipróbálniuk.
A huszas éveim elején én is kipróbáltam mindenféle diétát, köztük a vércsoport szerinti étkezést is. Az én vércsoportom nullás, és az egyik zöldség, amit ehettem, a brokkoli volt. Eléggé gyanakvóan néztem rá, de érdekes módon elég hamar megkedveltem. Ha jól készítjük el, nem főzzük túl, szerethető köretet vagy akár egytálételt kapunk.
A vércsoportdiétát már rég nem tartom, de a brokkolit ettől függetlenül rendszeresen fogyasztom, mert nagyon egészséges zöldség. Amellett, hogy alacsony kalóriatartalmú, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. A gyomrot sem terheli meg, mint a hozzá hasonló káposztafélék.
Most sütőben készül, amitől ropogós lesz, és talán így még többen megkedvelik majd.
Sütőben sült brokkoli
Hozzávalók 4 adaghoz
- 700 gramm brokkolirózsa
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A brokkolikat egyenként alaposan tisztítsuk meg, majd tegyük egy papírtörlőre száradni. A fokhagymát szeleteljük vékonyra.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A brokkolikat sorakoztassuk fel egy sütőpapírral letakart tepsin. Tegyük mellé a fokhagymaszeleteket is. Locsoljuk meg olívolajjal úgy, hogy teljesen ellepje. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Süssük 15-20 percig, amíg a teteje kicsit megpirul. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images