Fetás krémmel töltött csirkemell baconbe tekerve: kívül ropogós, belül omlós
Baconbe tekerve még finomabb a sült csirkemell. Töltsd meg fűszeres, fetás krémmel!
Fél órán belül tálalhatod a fűszeres csirkemellet, alig van vele munka, és amíg sül, összedobhatsz mellé valami gyors köretet is. Ne aggódj, nem fog kiszáradni a hús, az olaj és a vaj szaftosan tartja, ráadásul mivel magas lángon és rövid ideig sül, nincs ideje kidobni magából a nedvességet.
Bátran bánj a fűszerekkel, azok adják meg a karakterét: a fűszerpaprika, chili, fokhagyma kötelező eleme, de keverhetsz hozzá zöldfűszereket is, az oregánó és bazsalikom mellé mehet rozmaring, majoránna, kakukkfű is.
Mivel egy kevés szaft is lesz a hús alatt, rizzsel, kuszkusszal kínálva tökéletes, de krumplipüré mellé is el tudom képzelni.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A csirkemellet tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk 2-3 centis kockákra.
Egy kis tálban keverjük össze az összes fűszert.
A csirkét oszlassuk el egy sütőtálban, locsoljuk rá az olajat, keverjük vele össze. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, oszlassuk el rajta, hogy minden csirkefalatot befedjen. A vajat kockázzuk össze, szórjuk a hús tetejére.
Toljuk a húst a sütőbe 18 percre, félidőnél forgassuk át. Akkor jó, ha aranybarna a külseje.
Húzzuk ki a sütőből, majd rögtön, körettel tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
@sobors.hu