![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes krumplipüré fokhagymával dúsítva: a légies köretbe parmezán is kerül
![pkpcover](https://kep.index.hu/1/0/4194/41941/419415/41941564_3201566_af6ed578d8bd9a61315906f17cc0d7ea_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A változatosság jó, ne félj az újdonságoktól, még az egyszerű krumplipürét is feldobhatod, sokkal ízletesebben kínálhatod.
A köretek színes palettáján a krumplipüré nagy kedvencnek számít, amit érdemes néha feldobni, néhány hozzáadott alapanyagtól sokkal ízletesebb lesz. A krumplipürét a leggyakrabban reszelt sajttal szokás felturbózni, de akár párolt zöldségekkel is egybekeverheted, vagy pirított szalonnával.
Maradva az egyszerűség vonalán, a fokhagyma kellemes, intenzív zamatával is feldobhatod a pürét, elég csak néhány gerezdet a tejjel összemelegíteni, így belefő az íze. Ha még krémesebb állagúra szeretnéd, akkor 1-2 evőkanál tejfölt is adhatsz a krumplihoz. A látvány és a pluszíz miatt tálalásnál finomra vágott metélőhagymát vagy petrezselymet is keverj a püréhez. Ha még erőteljesebb ízzel szeretnéd felruházni, friss rozmaringot is adhatsz a körethez.
Fokhagymás krumplipüré
![pkpct](https://kep.index.hu/1/0/4194/41941/419415/41941580_b744782d14e0a6c3aef57805de6472c4_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg burgonya
- só ízlés szerint
- 1 bögre (2,5 dl) tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg vaj
- 2 marék parmezán
- fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megpucolt burgonyát vágjuk közepes méretű kockákra, majd bő, forró, sós vízben főzzük puhára.
A tejet öntsük kisebb lábasba, tegyük bele a megpucolt, megtört fokhagymagerezdeket, melegítsük fel, utána a gerezdeket távolítsuk el.
A megfőtt krumplit szűrjük le, majd a vajjal (kevesebbet is lehet használni, de ennyivel lesz extrán selymes) és a fokhagymás tejjel krumplinyomó segítségével törjük krémesre. A püréhez keverjük hozzá a reszelt parmezánt, ízlés szerint fűszerezzük fehér borssal, ha szükséges, még sót is használjunk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!