
Ízes, sütőben sült cukkini – Belül krémesre, kívül aranybarnára pirul

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Ne szomorodjatok el, ha nincs otthon grillsütőtök, tepsiben is készíthettek finom, pirult zöldségeket.
Mivel nem mindenkinek van grillsütője vagy éppen kertje otthon, jól jönnek azok a receptek, amelyekkel a sütőben is elkészíthetjük az adott finomságot. Az alább olvasható recepttel ugyanazt az eredményt érhetjük el, mintha grillrácson készítettük volna a zöldséget.
A sült cukkini annál finomabb, minél kisebből és zsengébből készül, viszont ha nem sikerül ilyenhez hozzájutni, akkor érdemes minél több és minél vékonyabb szeletre vágni.
A pirosra sült cukkininek egyetlen egy titka van - nem szabad a sütés előtt megsózni. A só ugyanis kidobja a cukkiniben található rengeteg vizet, úgy inkább párolódni fog, mint sülni. Nagyon fontos tehát, hogy a cukkinit mindig utólag fűszerezzük, mikor készen van, rögtön szórjuk rá az ízesítőket, majd azonnal tálaljuk.
Sütőben sült cukkini

Hozzávalók 4 személyre
- 4 kisebb darab cukkini
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál bazsalikom
- 0.5 teáskanál olasz fűszerkeverék
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. A sütő rácsát tegyük középre. Vékonyan olajozzunk ki egy tepsit.
A cukkiniket mossuk meg, hosszában negyedeljük el. Ha vastagabbak a cukkinik, akár 8 részre is vághatjuk őket. Tegyük őket egy tálba.
A fokhagymát reszeljük le, majd keverjük össze az olívaolajjal. Öntsük az olívaolajos fokhagymát a cukkinire, alaposan keverjük vele össze.
A cukkiniket tegyük a tepsire a vágott felükkel lefelé, hagyjunk köztük helyet. Süssük őket 8 percig, majd fordítsuk meg őket, süssük további 8 percig.
Míg sülnek, keverjük össze a bazsalikomot, a fűszerkeveréket, sót, borsot.
Még forrón szórjuk rá a cukkinire a fűszereket, alaposan keverjük össze, hogy mindenhova jusson belőlük. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images