Sonkába tekert csirkemell spárgával sütve: finom szaftos marad a hús
Ha a csirkét sütés előtt sonkába tekered, biztos, hogy nem szárad ki. Spárgával együtt készítve könnyű, ízes fogás.
Rövid a szezonja, így érdemes minél többféle finomságot készíteni spárgából, nemcsak azért, mert finom, hanem mert nagyon egészséges is. Ha most ismerkedsz ezzel a zöldséggel, akkor érdemes a zöld fajtával kezdeni, mert a fehérnél nagyobb eséllyel szaladsz bele fás darabokba, amelyek elvehetik a kedved.
A zöldet pucolni sem kell, csak megroppantani, és ahol eltörik, a sípjától számítva, azt a részét tudod felhasználni. A zöld spárga grillezve vagy pitébe sütve is finom, de az alábbi egyszerű recept is levesz majd a lábadról. Amennyiben mégis megpróbálnád a fehéret, süss belőle rakottast, a tejszínes szósz és a csirkehús remekül illik hozzá.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Tegyük a spárgát egy nagy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a sót és a borsot. Forgassuk össze, hogy mindenhol befedje. Keverjük hozzá a parmezánt, az összenyomott fokhagymát és a citrom levét.
Fektessük a spárgákat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Fektessük rá a citromkarikákat. Süssük 12-15 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu