Omlós, szaftos, paradicsomos-spárgás quiche – A spárgaszezon nem marad el

spárgás paradicsomos quiche cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A spárgaszezont minden évben nagyon várom, egyszerűen rajongok ezért a harsogó színű zöldségért.

A spárga az egyik, ha nem a legnagyobb kedvenc tavaszi zöldségem. Simán vajon párolva is csodás köret, de tésztaételekhez is illik. Egy gond van vele, tényleg rövid a szezonja, ráadásul a spárga nem is áll el sokáig, hamar fel kell használni.

Tejszínnel tökéletes párosítás, porhanyós, omlós pitetésztában meg pláne. A színhatást egy kevés koktélparadicsom fokozza az isteni finom quiche-ben. 

Spárgás-paradicsomos quiche

spárgás paradicsomos quiche recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

Pitetészta

  • 200 gramm liszt
  • 130 gramm vaj (jéghideg)
  • 0.5 kávéskanál
  • 1 evőkanál víz (jéghideg)

Töltelék

  • 4 darab tojás
  • 200 milliliter habtejszín
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • 500 gramm spárga
  • 6 szem koktélparadicsom
  • 100 gramm parmezán (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet és a sót keverjük össze egy tálban, morzsoljuk bele a hideg vajat úgy, hogy a vaj ne vegye át a kezünk melegét. Adjunk hozzá egy kanál hideg vizet, majd gyúrjuk a tésztát, amíg összeáll. Ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet. Formázzuk gombóccá, csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe fél órára.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy piteformát kenjünk ki vékonyan vajjal, kicsit lisztezzük meg.  

A tésztát egyengessük bele a piteformába úgy, hogy oldalra is jusson a tésztából. Takarjuk le alufóliával, majd szórjunk rá babot vagy lencsét. Süssük 20 percig, majd fólia nélkül további 5 percig. Vegyük ki a pitét. Vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 180 fokra.

Készítsük el a tölteléket. A spárgát vágjuk ízlés szerinti nagyságúra. Verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd kézi habverővel alaposan keverjük el benne a tejszínt és a sajt nagy részét. Öntsük a keveréket a pitetésztára. Szórjuk bele a spárgát, illetve oszlassuk el rajta a koktélparadicsomokat is. Szórjuk rá a maradék sajtot. 

Süssük még 35 percig. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük