
Kenyérre kenve, de hús mellé is szuper ez a fűszeres sütőtökvaj
14
Nyomtatás

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Spárgás-csicseriborsós édesburgonya: a szezon legjobb töltött batátája

Házi csokitorta egyszerűen: csodaszép és nagyon finom

Szaftos, tejfölös-sajtos csirkemell: sütőben sül aranybarnára

A legjobb lecsóreceptek egy helyen: így készítik az olaszok és a franciák

Felismered a leveléről, milyen gyümölcsről van szó? Kvíz haladóknak
Ha már minden formában ettünk sütőtököt, akkor próbáljuk ki ezt az édes, fűszeres krémet, amelyet kenyérre kenve, de sült húsok mellé is ehetünk.
Amikor rájövök, hogy a vaj már unalmas, de előre elkészítettet nem szeretnék vásárolni, akkor jön el az ideje a házi kencék gyártásának. A választék végtelen, főleg, hogy krémeket bármilyen zöldségből lehet készíteni.
Édes és sós mellé is tökéletes
Ez a sütőtökös változat inkább lekvárhelyettesítőként szolgál, de közben annyira fűszeres, hogy húsok mellé is kitűnő. Mindenesetre érdemes kipróbálni, már csak a gyönyörű színe miatt is.
Sütőtökvaj

Hozzávalók 6 adaghoz
- 300 gramm sütőtök
- 2 bögre cukor
- 1.5 bögre víz
- 2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál fahéj (őrölt)
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál szerecsendió (őrölt)
- 1 kávéskanál gyömbér
Elkészítés:
A sütőtököt kockázzuk fel, majd sütőben süssük meg. Egy nagy lábasba tegyük bele az összes hozzávalót. Gyakori kevergetés mellett forraljuk fel, majd vegyük le a hőmérsékletet, és így főzzük 20 percig, hogy az ízek összeérjenek. Hagyjuk kihűlni, és tegyük üvegekbe. Jól lezárt üvegekben a hűtőben három hétig eltartható.
Fotó: Getty Images