Kenyérre kenve, de hús mellé is szuper ez a fűszeres sütőtökvaj
4
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha már minden formában ettünk sütőtököt, akkor próbáljuk ki ezt az édes, fűszeres krémet, amelyet kenyérre kenve, de sült húsok mellé is ehetünk.
Amikor rájövök, hogy a vaj már unalmas, de előre elkészítettet nem szeretnék vásárolni, akkor jön el az ideje a házi kencék gyártásának. A választék végtelen, főleg, hogy krémeket bármilyen zöldségből lehet készíteni.
Édes és sós mellé is tökéletes
Ez a sütőtökös változat inkább lekvárhelyettesítőként szolgál, de közben annyira fűszeres, hogy húsok mellé is kitűnő. Mindenesetre érdemes kipróbálni, már csak a gyönyörű színe miatt is.
Sütőtökvaj
Hozzávalók 6 adaghoz
- 300 gramm sütőtök
- 2 bögre cukor
- 1.5 bögre víz
- 2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál fahéj (őrölt)
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál szerecsendió (őrölt)
- 1 kávéskanál gyömbér
Elkészítés:
A sütőtököt kockázzuk fel, majd sütőben süssük meg. Egy nagy lábasba tegyük bele az összes hozzávalót. Gyakori kevergetés mellett forraljuk fel, majd vegyük le a hőmérsékletet, és így főzzük 20 percig, hogy az ízek összeérjenek. Hagyjuk kihűlni, és tegyük üvegekbe. Jól lezárt üvegekben a hűtőben három hétig eltartható.
Fotó: Getty Images