Ropogós sütőtökchips villámgyorsan, sütőben sütve – Egészséges megoldás, ha nassolnál
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Itt a sütőtökszezon, használd fel minden részét a zöldségnek, isteni chips is készíthető belőle.
A telet sok minden miatt lehet várni, az egyik oka a sütőtök. Ez a gyönyörű narancssárga zöldség nemcsak finom, hanem egészséges is. Számos étel alapanyaga, kicsit édeskés, de bármihez illik, akár köretként is kínálhatod.
Legnépszerűbb verziója a krémleves, de ha már pürésíted, akár süteménybe is keverheted, így még az édesség cukortartalmát is csökkentheted. A piték krémjébe nagyon illik a tök, amelyet izgalmas téli fűszerekkel tudsz még finomabbá tenni. Ha mégis sós irányba mozdulnál, mártogatósnak sem utolsó, az amúgy semleges ízű hummuszt szuperül feldobja.
A nassolnivágyóknak jó hír, hogy chipset is készíthetsz ebből a szép narancssárga zöldségből, amely jóval egészségesebb, mint a krumplis változat.
Sütőtökchips
Hozzávalók 4 adaghoz
- 600 gramm sütőtökhús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint paprika
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A sütőtököt mossuk meg, tisztítsuk meg, és hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. Gyaluljuk le, hogy egyformán vékony szeleteket kapjunk.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a paprikát és a felaprított rozmaringot.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsire fektessünk sütőpapírt, fektessük rá a sütőtökdarabokat, és kenjük be őket vékonyan a fűszeres olajjal.
Süssük 15 percig, amíg halványbarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images