
Ropogós sütőtökchips villámgyorsan, sütőben sütve – Egészséges megoldás, ha nassolnál

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Itt a sütőtökszezon, használd fel minden részét a zöldségnek, isteni chips is készíthető belőle.
A telet sok minden miatt lehet várni, az egyik oka a sütőtök. Ez a gyönyörű narancssárga zöldség nemcsak finom, hanem egészséges is. Számos étel alapanyaga, kicsit édeskés, de bármihez illik, akár köretként is kínálhatod.
Legnépszerűbb verziója a krémleves, de ha már pürésíted, akár süteménybe is keverheted, így még az édesség cukortartalmát is csökkentheted. A piték krémjébe nagyon illik a tök, amelyet izgalmas téli fűszerekkel tudsz még finomabbá tenni. Ha mégis sós irányba mozdulnál, mártogatósnak sem utolsó, az amúgy semleges ízű hummuszt szuperül feldobja.
A nassolnivágyóknak jó hír, hogy chipset is készíthetsz ebből a szép narancssárga zöldségből, amely jóval egészségesebb, mint a krumplis változat.
Sütőtökchips

Hozzávalók 4 adaghoz
- 600 gramm sütőtökhús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint paprika
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A sütőtököt mossuk meg, tisztítsuk meg, és hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. Gyaluljuk le, hogy egyformán vékony szeleteket kapjunk.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a paprikát és a felaprított rozmaringot.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsire fektessünk sütőpapírt, fektessük rá a sütőtökdarabokat, és kenjük be őket vékonyan a fűszeres olajjal.
Süssük 15 percig, amíg halványbarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images