![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Villámgyors, krémes sütőtökös tészta – A maradék tököt is használhatod hozzá
![sütőtökös alfredo cover](https://kep.index.hu/1/0/3488/34880/348807/34880715_2669575_1850c0c2cfeeecab11d3183b6dda53ae_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez a tésztaétel nagyon jó példája annak, hogy hogyan készíts gyorsan ízletes és laktató vacsorát a családnak.
Gyorsan kész van és kevés alapanyagból készül ez a finom, krémes és laktató tészta. Az étel a klasszikus Alfredo tészta kicsit átalakítva, kicsit egészségesebbé téve. A krémességet a sütőtökpüré hozza, ettől válik laktatóvá az étel, a színe pedig a legszürkébb őszi délutánt is feldobja.
A klasszikus Alfredo tészta tejszín nélkül készül, a tejszínes változat Amerikából terjedt el, az olaszok kizárólag vajjal és parmezánnal oldották meg a krémes állagot.
Készítheted spagettiből, de igazából bármilyen tésztával finom. Ahhoz, hogy még gyorsabban elkészüljön, érdemes korábban megsütni a sütőtököt, hogy már csak pürésíteni kelljen. Ha tetszik az Alfredo ízvilága, de húsra is vágysz, akkor készítsd el csirkére a szószt, biztosan szeretni fogod.
Sütőtökös alfredo tészta
![sütőtökös alfredo recept](https://kep.index.hu/1/0/3488/34880/348807/34880727_ec571f6c4e77d403cc24f77fcd9e5465_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm spagetti
- 4 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 gramm sütőtök (pürésítve)
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- 50 gramm parmezán
- ízlés szerint zsálya
Elkészítés:
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát. Szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre egy pohárral. Takarjuk le, tegyük félre a tésztát.
A sütőtököt vágjuk fel, sütőben süssük meg, majd pürésítsük.
A fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat, keverjük hozzá a fokhagymát, majd egy percig óvatosan pirítsuk, vigyázva, hogy ne égjen meg. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a parmezánt és a szerecsendiót. Addig kavargassuk, amíg a püré jó forró nem lesz és a sajt teljesen el nem olvad benne. Keverjünk hozzá ízlés szerint a tészta főzővizéből, hogy annyira legyen krémes, amennyire szeretnénk. Óvatosan forgassuk hozzá a tésztát úgy, hogy minden szálat belepjen a szósz.
Ízlés szerint friss parmezánnal és friss zsályalevéllel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!