20 perces alfredo tészta: omlós csirkemell selymes, tejszínes-fokhagymás szószban

csirkealfredo2
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Csak pár egyszerű alapanyagra van szükség ehhez a gyors tésztaételhez, mégis ízgazdag és laktató fogás, egyáltalán nem lesz hiányérzetünk.

Villámgyors, de izgalmas tésztaétel, letisztult, egyszerű ízekkel - összességében mégis nagyon különleges fogás. A tejszín, a fokhagyma és a petrezselyem hármasa annyira ütős, hogy hús nélkül, simán tésztával is eleszegetném bármikor.

Most azonban még kerül mellé pirult, aranybarnára sült csirkemell is, amit apróra vágva a szószba is keverhetünk, de szeletekben a tészta tetején is tálalhatunk. Természetesen a hús grillsütőben is elkészíthető, ha van ilyenünk, a lényeg, hogy szép, sült csirkemellre van szükségünk. 

Alfredo tészta

csirkealfredo

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 milliliter tejszín
  • 50 gramm parmezán
  • 3 evőkanál friss petrezselyem
  • 300 gramm tészta
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellfiléket tegyük egy deszkára. Vágjuk őket félbe úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, hanem úgymond ketté lehessen nyitni a filét. Tegyünk a filékre sütőpapírt, majd nyújtófával menjünk át rajtuk, hogy kicsit vékonyabbak legyenek. Frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük.

Locsoljunk egy serpenyőbe olívaolajat. Tegyük bele a csirkemellfiléket, közepes lángon addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek. Tegyük félre őket pár percre, majd vágjuk szép szeletekre. 

Amíg sül a csirkemell, enyhén sós vízben főzzük al dentere a tésztát. A tészta főzővizéből tegyünk picit félre.

Tegyük a vajat egy serpenyőbe, ha felolvadt, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, 30 másodpercig kevergessük. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, gyöngyözve főzzük. Keverjük bele a parmezánt, mikor elolvadt, a petrezselymet is. 

Keverjük bele a tésztát is a szószba, ha túl sűrű, egy kis főzővízzel hígítsuk. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. A csirkemellfilét is belekeverhetjük, de a tetején is tálalhatjuk a szeleteket. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük