Pufi, sütőtökös amerikai palacsinta – A maradék sütőtök legjobb felhasználása

spcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sütőtöktől és a melegséget árasztó fűszerektől varázslatos illatok járják majd át a házat palacsintasütés közben.

A pufi palacsinta Amerikában nagyon népszerű napindító, édesen és sósan is szívesen fogyasztják. Ősszel náluk is a sütőtök hódít, szezonjában sütőtökpürével gazdagítják a tésztát.

A palacsinta masszájába akár maradék püré is kerülhet, viszont akkor óvatosan kell bánni az ízesítéssel, mert a püré már kaphatott fűszerezést. Ha frissből készülne, egyszerűen csak főzd meg a tök húsát vagy tepsiben süsd meg, majd pürésítsd.

A sütőtökkel dúsított tésztába remekül illenek a melegítőfűszerek, főleg a fahéj, gyömbér és szerecsendió. A kisült palacsintákat édes sziruppal, magvakkal érdemes fogyasztani, de ha cukor és a már említett fűszerek nélkül készülne, sült bacont is lehet mellé kínálni.

Sütőtökös pufi palacsinta

spct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 30 dekagramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 5 deciliter tej vagy író
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 20 dekagramm sütőtökpüré
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tejet vagy írót öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot, a sütőtökpürét és az olajat, majd az egészet keverjük össze alaposan, majd a barna cukrot is forgassuk bele.

A lisztet szitáljuk egy másik tálba, forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a fűszerekkel (fahéj, szerecsendió, gyömbér), utána dolgozzuk egybe a sütőtökpürés keverékkel. Sűrű, csomómentes masszát keverjünk belőle.

A palacsintasütőt forrósítsuk fel, ha szükséges, enyhén kenjük ki olajjal, majd fagyiadagoló segítségével merjünk ki a masszából a serpenyőbe. Mindkét oldalán süssük aranybarnára a palacsintákat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük