Sütőben pirult, krémes gnocchi: a kiadós finomság ropogós szalonnakockákat rejt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az olaszok kedvelt krumplis tésztáját, a gnocchit nagyon változatosan lehet elkészíteni, akár kicsit magyarosan, szalonnával és sajttal egybesütve.
Gnocchit érdemes házilag gyártani, igaz, kissé időigényes, ezért megbocsájtható, ha a boltban veszel 1-2 zacskóval, a rohanós napokon jól jön, még ha nem is lesz olyan finom, mint a frissen készített.
A krumplis galuskákat szinte mindig sűrű paradicsomos vagy selymes tejszínes szószokkal szokták egybeforgatni, pedig levesbetétnek is tökéletes, de gyors megoldásként szalonnával, sok sajttal készítve is a sütőbe lehet tolni. Egyszerű, finom, azt is lehetne mondani, fúziós megoldás, hisz a gnocchi miatt olaszos, a szalonna miatt pedig magyaros, persze akkor, ha jófajta háziból készíted.
Szalonnás gnocchi
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm gnocchi
- 10 dekagramm vaj
- só és bors ízlés szerint
- 25 dekagramm szalonna
- 15 dekagramm sajt
Elkészítés:
A bolti gnocchit a csomagoláson írtak szerint főzzük ki, vagy készítsük el házilag az olaszok krumplis tésztáját.
A szalonnát kockázzuk fel, saját zsírján süssük pirosra, majd szedjük tányérra.
A kisült szalonnazsírra dobjuk rá a vajat, amikor felolvadt, forgassuk bele a gnocchit, fűszerezzük sóval és borssal, pirítsuk néhány percig (4-5 perc), majd öntsük hőálló edénybe. Forgassuk egybe a sült szalonnakockákkal, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süssük körülbelül 8-10 percig, amíg a sajt szépen megolvad.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors