Szárított paradicsommal és sajttal töltött csirkemell: szaftos és vajpuha lesz a hús

csirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A töltött csirkemell a serpenyőben kap szép kérget, majd a sütőben sül vajpuhára, így egész biztosan nem fog kiszáradni.

Ha valami igazán ízletes ebédet készítenél szinte semmi munkával és idő alatt, próbáld ki ezt a töltött csirkemellet, az aszalt paradicsommal, spenóttal és sajttal megpakolt hús isteni finom. Hogy még finomabb legyen, a csirkét mustáros, zöldfűszeres szósz vonja be kívül és belül, ez nemcsak ízesíti, de szaftosan is tartja.

Az ételre körülbelül 10 percet kell rászánnod, úgyhogy ebédre is simán összedobhatod. Amíg megsül a hús, készíts valamilyen köretet, rizst vagy krumplit, tökéletes lesz. 

Ha szeretnéd, a tölteléknek valót variálhatod, használhatsz másfajta sajtot, fetával is isteni lesz, a spenótot elhagyhatod, bazsalikommal helyettesítheted. 

Szárított paradicsommal, sajttal töltött csirkemell

csirke2

Hozzávalók 2 darabhoz

Alap:

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 6 darab aszalt paradicsom
  • 4 szelet mozzarella
  • 1 marék bébispenót
  • 1 ek olívaolaj

Dresszing:

  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek citromlé
  • 0.5 tk cukor
  • 1 ek olívaolaj
  • 0.5 tk oregánó
  • 0.5 tk bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az aszalt paradicsomot vágjuk csíkokra. A dresszing hozzávalóit keverjük egybe.

Vágjunk zsebet a csirkemellfilébe, vigyázzunk, ne vágjuk át teljesen. Kenjük át a dresszinggel kívül, belül a húst. Tegyünk a belsejébe szárított paradicsomot, mozzarellát és spenótot, minél jobban megpakoljuk, annál jobb. Fogpiszkálóval rögzítsük, hogy ne nyíljon szét.

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, süssük meg rajta a csirkemellet, mindkét oldalát 1-2 percig süssük magas lángon, míg aranybarna lesz.

Utána toljuk a sütőbe 15 percre, míg a sajt megolvad, a csirke átsül. Hagyjuk 3 percig pihenni, majd tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük