Szárított paradicsommal és sajttal töltött csirkemell: szaftos és vajpuha lesz a hús
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Erdélyi zakuszka családi recept alapján: egész télen eláll a zöldségkrém
Ropogós
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
Krémes sütőtökös tészta: sok parmezánnal az igazi
Foszlós, zabpelyhes-mézes kenyér: tökéletes édes vagy sós alap
Ezért kezdd a napot citromos vízzel: hálás lesz a szervezeted
Krémes, pisztáciás sajttorta: mennyei desszertet mutatunk
A töltött csirkemell a serpenyőben kap szép kérget, majd a sütőben sül vajpuhára, így egész biztosan nem fog kiszáradni.
Ha valami igazán ízletes ebédet készítenél szinte semmi munkával és idő alatt, próbáld ki ezt a töltött csirkemellet, az aszalt paradicsommal, spenóttal és sajttal megpakolt hús isteni finom. Hogy még finomabb legyen, a csirkét mustáros, zöldfűszeres szósz vonja be kívül és belül, ez nemcsak ízesíti, de szaftosan is tartja.
Az ételre körülbelül 10 percet kell rászánnod, úgyhogy ebédre is simán összedobhatod. Amíg megsül a hús, készíts valamilyen köretet, rizst vagy krumplit, tökéletes lesz.
Ha szeretnéd, a tölteléknek valót variálhatod, használhatsz másfajta sajtot, fetával is isteni lesz, a spenótot elhagyhatod, bazsalikommal helyettesítheted.
Szárított paradicsommal, sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók 2 darabhoz
Alap:
- 2 darab csirkemellfilé
- 6 darab aszalt paradicsom
- 4 szelet mozzarella
- 1 marék bébispenót
- 1 ek olívaolaj
Dresszing:
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek citromlé
- 0.5 tk cukor
- 1 ek olívaolaj
- 0.5 tk oregánó
- 0.5 tk bazsalikom
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az aszalt paradicsomot vágjuk csíkokra. A dresszing hozzávalóit keverjük egybe.
Vágjunk zsebet a csirkemellfilébe, vigyázzunk, ne vágjuk át teljesen. Kenjük át a dresszinggel kívül, belül a húst. Tegyünk a belsejébe szárított paradicsomot, mozzarellát és spenótot, minél jobban megpakoljuk, annál jobb. Fogpiszkálóval rögzítsük, hogy ne nyíljon szét.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, süssük meg rajta a csirkemellet, mindkét oldalát 1-2 percig süssük magas lángon, míg aranybarna lesz.
Utána toljuk a sütőbe 15 percre, míg a sajt megolvad, a csirke átsül. Hagyjuk 3 percig pihenni, majd tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!