Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell sütőben sütve - Balzsamecetes szósszal lesz igazán finom
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
A paradicsom és a mozzarella balzsamecettel ízesítve nemcsak salátának finom, hanem a csirkemellel is jól harmonizál.
A mozzarella, a paradicsom, a friss bazsalikom és a balzsamecet, vagyis a caprese saláta elképesztően népszerű előétel, könnyed, mégis tápláló fogás. Ha ennél egy kicsit laktatóbbra vágysz, próbáld ki tésztasalátaként elkészítve.
A sajt és a paradicsom hússal sütve is nagyon finom, ráadásul így biztosan nem fog kiszáradni a csirkemell. A szaftosabb ételek, mint a lecsó, akár a francia változat, nagyon jól illenek a szárnyashoz, süsd őket együtt a sütőben, próbáld ki ezt a ratatouille-t sült csirkemellel.
A caprese-alappal pedig megtöltheted a húst, amelyet még puhábbá tehetsz, ha balzsamecetes-olívaolajos keverékkel megkenve készíted. Figyelj arra, hogy ne süsd túl, csak annyira, hogy a sajt kellően megolvadjon, de a hús ne száradjon ki.
Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 szelet csirkemell
- 1 darab paradicsom
- 100 gramm mozzarella
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó (őrölt)
- 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
- 3 evőkanál olívaolaj (plusz a húst lekenni)
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint bazsalikom (friss)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A paradicsomot és a mozzarellát karikázzuk fel. A fokhagymát nyomjuk össze.
A csirkemelleket óvatosan vágjuk hosszában félbe, de ne vágjuk szét teljesen. A húsok mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk rá az oregánót és a bazsalikomot. Tegyük rá a felkarikázott paradicsomot, a mozzarellát és a friss bazsalikomleveleket. A húsokat tűzzük meg fogpiszkálóval, hogy ne nyíljanak szét.
Serpenyőben forrósítsunk 1 evőkanál olívaolajat, majd süssük a húsokat oldalanként 2-2 percig.
Egy tálban keverjük össze a maradék olívaolajat, az összenyomott fokhagymát és a balzsamecetet.
Tegyük a csikemelleket sütőpapírral letakart tepsire, kenjük meg őket az olívaolajos-balzsamecetes keverékkel és süssük még 12-15 percig.
Fotó: Getty Images