A legfinomabb kéksajtos mártogatós: grillezett húsokhoz, zöldségekhez a legjobb választás
Ez az isteni kéksajtos mártogatós biztos, hogy azonnal belopja magát a krémes szószok kedvelőinek a szívébe.
A hummusz az egyik legfinomabb kence, ráadásul pillanatok alatt kész, és nagyon könnyedén ízesítheted. Itt írtunk róla korábban, mi mindent keverhetsz az alaphoz, hogy még finomabb legyen, az alábbiakban pedig egy szárított paradicsomos változatot olvashatsz.
A szárított paradicsomnak elég intenzív az íze, szuperül feldobja az amúgy sem unalmas hummuszt. Ha szeretnéd, olívaolaj helyett a paradicsom olaját használd, hogy még karakteresebb legyen az összhatás. Attól függően, hogy mártogatósnak vagy kencének készíted, állítsd be a sűrűségét, olajjal, de citromlével is hígíthatod.
A csicseriborsót szűrjük le, öblítsük át, csöpögtessük le. A fokhagymát pucoljuk meg, a paradicsomot szedjük ki az olajból.
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, majd pürésítsük le, míg el nem érjük a kívánt állagot. Kóstoljuk meg, ízlés szerint mehet még bele citromlé, ha túl sűrű, akkor egy kevés olaj.
Mártogatósként vagy kenyérre kenve tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu