
Szereted a túró rudit? Akkor ezt a sütit imádni fogod!
Túrós-csokis piskótatekercs recept
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
A piskótát megsütni közel sem akkora macera, mint gondolnánk, a túrókrém fanyar, nem túl édes, a csokoládé pedig tökéletesen megkoronázza az egészet. A gigantikus túró rudi láványa mindent visz!
Ha valami nagyon szeretnél virítani a hétvégén, máris elkezdhetsz barátkozni ennek a túrós-piskótás tekercsnek a gondolatával. Pont úgy néz ki, mint egy gigantikus túró rudi, szóval lehet, hogy nem is érdemes előre felszeletelni, hanem egyben kell mutogatni, mint egy jól sikerült tortát, vagy kalácsot, majd pedig gondosan besöpörni az elismeréseket.
Kép forrása: katucikonyha
Az eredmény viszont sokkal, de sokkal jobb, mint a túró rudi, szóval garantáltan imádni fogja mindenki. Igaz, munka van vele bőven: háromszor kell nekiállni, először amikor a piskótát készítjük el, másodszor amikor a tölteléket, harmadszor pedig amikor a mázat. Cserében viszont megtanulhatjuk a tökéletes tekercskészítés technikáját, szóval máris megérte.
Így készül piskótatekercs
A piskótatekercshez először egy lapos piskótalapot kell sütni, majd a sütőpapír lehúzása után, egy konyharuha segítségével, még melegen fel kell tekerni. Amíg kihűl, megszokja a helyzetet, és nem fog törni, amikor már élesben, a krémmel együtt tekerjük. Próbáld ki te is!
Túró rudi tekercs

Hozzávalók 12 adaghoz
- 4 darab tojás
- 8 dekagramm porcukor
- 5 dekagramm liszt
- 3 dekagramm cukrozatlan kakaópor
- 15 dekagramm mascarpone
- 15 dekagramm túró
- 1 deciliter hideg habtejszín
- 5 dekagramm porcukor
- 1 darab kezeletlen citrom héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 5 dekagramm étcsokoládé
- 2.5 dekagramm vaj
Elkészítés:
A sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliával szintén szép habosra verjük.
Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk a kakaóval vegyített lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 perc alatt készre sütjük.
Ahogy elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük a tejszínt.
A mascarponét kikeverjük a túróval, a maradék porcukorral, a finomra reszelt citromhéjjal és a vaníliával. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot.
A kihűlt piskótát kitekerjük, elsimítjuk rajta a krémet, végül visszagöngyölítjük.
A tekercset lecsurgatjuk a vaj és a csokoládé összeolvasztott elegyével.