Szilvás morzsapite rengeteg friss gyümölcsből – Fűszerezve lesz igazán finom

szilvás morzsasüti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A morzsasüti vagy pite a világ legegyszerűbb süteménye, az alaptésztába pedig bármilyen lédús gyümölcs illik.

A morzsasütiben az a legjobb, hogy míg a tészta kellemesen ropogós lesz, a benne lévő gyümölcs lekvárrá sül. Picit finomíthatjuk citromlével, de ehhez a szilváshoz mindenképpen keverjünk fahéjat, mert szuperül illenek egymáshoz. Úgyhogy vegyünk és együnk sok szilvát, egy részéből pedig mindenképpen süssünk süteményt. Mehet mellé vaníliafagyi, de akár joghurt is. A receptben a liszt felét mandulalisztre cseréltem, de csak sima liszttel is működik. 

Szilvás morzsapite

szilvás morzsasüti recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 10 szem szilva
  • 1 evőkanál citromlé
  • 80 gramm barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 50 gramm liszt
  • 100 gramm zabpehely
  • 50 gramm mandulaliszt
  • 1 csipet
  • 120 gramm vaj
Recept idők

Elkészítés:

A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, és tegyük kivajazott jénaiba. A fahéjat keverjük össze a barnacukorral, és szórjuk meg a gyümölcsöket vele. A vajat kockázzuk fel, és morzsoljuk össze a zabpehellyel, a kétféle liszttel és a csipet sóval. Morzsáljuk rá a szilvára. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Süssük a sütit addig, amíg ropogós nem lesz a teteje. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük