Ellenállhatatlan, duplán csokis brownie - Fehér csokival bolondítva még jobb
Ez a villámgyorsan összedobható, lágy brownie igazi tömény élvezet, amibe kétféle csoki is kerül.
Ha valami miatt nem ehetsz tejet vagy tojást, akkor sem kell lemondanod az egyik legfinomabb sütiről, a brownie-ról, csak le kell cserélned egy-két hozzávalót.
A cékla tökéletes alapanyag édes és sós recepteknél egyaránt, az alábbi sütiben szaftosan tartja, összefogja a tésztát, de még picit édesíti is. Ne aggódj, az ízében nem fog dominálni, a csokoládé ellensúlyozza. Utóbbiból fontos, hogy tejmenteset válassz, persze ha ez nem szempont nálad, bármilyennel működik.
Az őrölt chiamag vagy lenmag pedig a tojást helyettesíti, a nedves hozzávalókkal összekeverve zselés állaga lesz, szépen összefogja majd a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 20x20 centis tepsit sütőpapírral.
A főtt céklát egy kevés vízzel vagy növényi itallal pürésítsük le.
Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, sütőport, sót, cukrot, kakaóport, őrölt magot.
Egy másik tálban a céklapürét, az olvasztott csokit, a növényi italt, a vaníliát és az olajat. Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, sűrű, csomómentes masszát kell kapnunk.
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe. Toljuk a sütőbe 15-20 percre, nem szabad túlsütni, ha szilárd a teteje, készen van. Hagyjuk picit hűlni, majd kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu