A 8 legfinomabb fánk: a klasszikus szalagostól a külföldi kedvencekig
Ha máskor nem, legalább farsangkor süss fánkot! A klasszikus szalagos mellett próbáld ki a gyümölcsös, a túrós és az égetett tésztákat is!
A fánkot mindenki szereti, szuper csemege, melyet nem csak nassolás céljából falatozhat az ember. Kínálhatod vendégvárónak, vagy napindítónak is kipróbálhatod, finom egyszerűen porcukorral meghintve, de lekvárral vagy házi vaníliapudinggal még csábítóbb lehet.
Fánkot sütni nem nehéz, csak időigényes, persze mindig találni lusta recepteket, melyek szerénységük ellenére meglepően finomak. A tejfölös fánk tésztája a sütőportól emelkedik szép nagyra, kívül ropogós, belül puha, különleges zamatát a rumnak köszönheti. Rum helyett akár vodkával vagy pálinkával is izgalmasabbá teheted.
A tojást üssük fel, adjuk hozzá a cukrokat, sót, tejfölt, rumot, keverjük össze.
A lisztet a sütőporral szitáljuk egybe, utána forgassuk egybe a tojásos keverékkel.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd pohárral szaggassuk ki. Bő, forró olajban süssük aranybarnára, tálalásnál szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors