Filléres hamis fánk tejföllel keverve: pillanatok alatt elkészül a finomság

hfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Dagasztás és kelesztés nélkül készül a pampuska, egyszerű, gyorsan összedobható nassolnivaló, mely a rumtól nagyon kellemes zamatot kap.

A fánkot mindenki szereti, szuper csemege, melyet nem csak nassolás céljából falatozhat az ember. Kínálhatod vendégvárónak, vagy napindítónak is kipróbálhatod, finom egyszerűen porcukorral meghintve, de lekvárral vagy házi vaníliapudinggal még csábítóbb lehet.

Fánkot sütni nem nehéz, csak időigényes, persze mindig találni lusta recepteket, melyek szerénységük ellenére meglepően finomak. A tejfölös fánk tésztája a sütőportól emelkedik szép nagyra, kívül ropogós, belül puha, különleges zamatát a rumnak köszönheti. Rum helyett akár vodkával vagy pálinkával is izgalmasabbá teheted.

Tejfölös hamis fánk

hfct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • 25 dkg finomliszt
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üssük fel, adjuk hozzá a cukrokat, sót, tejfölt, rumot, keverjük össze.

A lisztet a sütőporral szitáljuk egybe, utána forgassuk egybe a tojásos keverékkel.

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd pohárral szaggassuk ki. Bő, forró olajban süssük aranybarnára, tálalásnál szórjuk meg porcukorral.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük