Tejfölös uborkasaláta kaporral – Krémes és finom lesz ezekkel az arányokkal

uborkacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egészséges, friss, krémes uborkasaláta kaporral megbolondítva - olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni.

A magas víztartalmú uborkát gyakran érdemes fogyasztani, egészséges, sokoldalúan felhasználható és ízesíthető zöldség, ami egész évben könnyen beszerezhető. Az uborka remekül vitalizál, hidratál, égő gyomorra is enyhítést nyújt. Kívülről is hatásos, a bőr jó barátja. A frissítő zöldséget cukorbetegeknek és magas vérnyomással küzdőknek is érdemes fogyasztaniuk, az uborkában lévő rostok, kálium és magnézium hozzájárul a vérnyomás szabályozásához.

A csodazöldségnek is nevezett uborkának nincs karakteres íze, épp ebben rejlik a sokoldalúsága. Remek salátákat készíthetünk belőle, leginkább az ecetes és a görög tzatziki népszerű. Újabban kaporral és kevés citromlével szoktam gazdagítani, krémes, fanyar, a kapor jellegzetes aromája remekül érvényesül ebben a salátában. A recepttel bátran lehet játszani, kovászos vagy csemege uborkával is elkészíthető, de plusz fokhagymával is gazdagíthatjuk az ízeket. Tökéletes választás bárhogy is készítenénk.

Tejfölös uborkasaláta kaporral

uborkasalict

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab kígyóuborka
  • 1 marék friss kapor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 160 gramm tejföl
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel.

A kaprot vágjuk finomra.

A tejfölt öntsük tálba, mehet bele a citromlé, a kapor, só, bors, alapos keverés után az uborka is a tálba kerül, majd jól összevegyítjük a tejfölös keverékkel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük