Tejfölös uborkasaláta kaporral – Krémes és finom lesz ezekkel az arányokkal
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Egészséges, friss, krémes uborkasaláta kaporral megbolondítva - olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni.
A magas víztartalmú uborkát gyakran érdemes fogyasztani, egészséges, sokoldalúan felhasználható és ízesíthető zöldség, ami egész évben könnyen beszerezhető. Az uborka remekül vitalizál, hidratál, égő gyomorra is enyhítést nyújt. Kívülről is hatásos, a bőr jó barátja. A frissítő zöldséget cukorbetegeknek és magas vérnyomással küzdőknek is érdemes fogyasztaniuk, az uborkában lévő rostok, kálium és magnézium hozzájárul a vérnyomás szabályozásához.
A csodazöldségnek is nevezett uborkának nincs karakteres íze, épp ebben rejlik a sokoldalúsága. Remek salátákat készíthetünk belőle, leginkább az ecetes és a görög tzatziki népszerű. Újabban kaporral és kevés citromlével szoktam gazdagítani, krémes, fanyar, a kapor jellegzetes aromája remekül érvényesül ebben a salátában. A recepttel bátran lehet játszani, kovászos vagy csemege uborkával is elkészíthető, de plusz fokhagymával is gazdagíthatjuk az ízeket. Tökéletes választás bárhogy is készítenénk.
Tejfölös uborkasaláta kaporral
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab kígyóuborka
- 1 marék friss kapor
- 2 evőkanál citromlé
- 160 gramm tejföl
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
Az uborkát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel.
A kaprot vágjuk finomra.
A tejfölt öntsük tálba, mehet bele a citromlé, a kapor, só, bors, alapos keverés után az uborka is a tálba kerül, majd jól összevegyítjük a tejfölös keverékkel.
Fotó: Getty Images