
Tejszínes csirkecombok gazdagon: a sűrű szaftba gomba és spenót is kerül

Cikkek


Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Frissítő és egészséges? Gyömbéres limonádét mutatunk!

Könnyű, zöldborsós falafel: zöld színfoltja lesz a tányérnak

Selymes sajtkrémleves pirított baconnel: fél órán belül tálalhatod

Fűszeres csirkehússal töltött tortilla: avokádószósz borítja

Roppanós spárga sült paradicsommal: krémes burrata koronázza meg
A fejedelmi fogásban a sűrű, tejszínes szaftban omlós hús, spenót és gomba bújik meg.
A csirke legszaftosabb része a combja, fenséges ételek készülhetnek belőle, érdemes krémes mártással, zöldségekkel egybefőzni, amit tésztával, rizzsel vagy kenyérrel tunkolva kínálhatsz.
A szószos csirkecombról sokaknak a paprikás csirke jut az eszébe, pedig tejszínes mártásban készítve is isteni a hús. Mindig kerüljön mellé zöldség is, a gomba és a spenót illik hozzá a legjobban. Ha picit különlegesebbre szeretnéd készíteni, szerecsendiót reszelj az elkészült fogásba, nagyon jól fog érvényesülni a fűszer zamata a fehér mártásban, de akár még kevés reszelt sajttal is megbolondíthatod.
Tejszínes csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 300 gramm gomba
- 300 gramm spenót
- 500 milliliter főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj vagy vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 140 gramm liszt
Elkészítés:
A gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel.
A lisztet öntsük tányérba.
A megtisztított combokat forgassuk meg alaposan a lisztben, majd a forró olajon vagy vajon mindkét oldalukat süssük addig, amíg egy kis színt kapnak (oldalanként 7-8 perc). Utána a húst szedjük tányérra, a maradék zsiradékon (ha szükséges, még adjunk hozzá) pirítsuk meg a gombákat.
Körülbelül 10 perc után a combokat tegyük vissza a gomba mellé, ekkor jöhet a fűszerezés: sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítsük. 15 perc után mehet a megtisztított spenót is a combhoz és a gombához, 3-4 perc után pedig adjuk hozzá, majd forraljuk egybe a tejszínnel.
Fotó: Getty Images