Selymes tejszínes málnakrémleves – Hűsítő desszertként is megállja a helyét
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az áfonya mellett a málna a másik gyümölcs, amiből nem tudok és nem lehet mértéket tartani.
A málna az egyik kedvenc gyümölcsöm, számolatlanul tudok belőle enni. Általában öt perccel a vásárlás után szokott elfogyni. Igazi kihívás bármit is készíteni belőle, de néha azért sikerül.
Nyáron a hideg leveseknek van itt az ideje, amelyekkel nemcsak éhséget, hanem szomjúságot is csillapítunk, vagy akár desszertként is kínálhatjuk őket. A tejszín miatt laktató ez a leves, de tegyünk bele minél több málnát is, hogy jó sűrű legyen. A cukor mennyiségét ízlés szerint növelhetjük vagy csökkenthetjük, de használhatunk akár mézet is.
Tejszínes málnakrémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm málna
- 3 evőkanál cukor
- 100 milliliter tejszín
- 100 milliliter víz
- 0.5 kávéskanál fahéj
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 kávéskanál citromlé
Elkészítés:
A málnaszemeket óvatosan mossuk meg, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a citromlevet és forraljuk fel. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük meg, hagyjuk, hogy még egyet rottyanjon, majd vegyük le a tűzről. Botmixerrel pépesítsük, ha kihűlt, tegyük hűtőbe.
Hidegen tálaljuk néhány szem málnával, esetleg mentalevéllel díszítve.
Fotó: Getty Images