![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szaftos, tépett csirke fűszeresen: a pulled pork alacsonyabb kalóriás verziója
![tépetcsirke](https://kep.index.hu/1/0/3312/33126/331268/33126858_2538552_6ecb1005a61493860d8c570f6a835456_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ízes és szaftos szendvics készülhet a csirkemellből, a titka a lassú sütés, ettől válik téphető állagúvá a hús.
Imádom a tépett csirkemelles szendvicset, elég gyakran is készítem, mindig jó sok fűszer társaságában sütöm olyan puhára a húst, hogy két villával cafatokra tudjam tépni. Az így készült csirkemellet salátákba szoktam keverni, vagy különböző mártásokkal a serpenyőben rápirítok, úgy pakolom házi készítésű zsemlébe. Isteni finom és tartalmas fogás, amivel a nyári összejöveteleken is lehet villogni.
A sültek a családomban nagy kedvencek, apukám a lassú sütés híve, ha éppen ő a konyhafőnök nálunk, szereti alacsony hőfokon sütni a húsokat, mert akkor sokkal szaftosabbak és ízesebbek lesznek. Egyet gondolván csirkemellel is kipróbáltam a lassú sütést.
Fogtam egy hőálló edényt, az aljára vékonyra szelt hagymát borítottam, majd ráfektettem a vastag csirkefiléket izgalmas fűszerekkel, olajjal megöntözve. Ezután kezdődött a lassú sütés, míg a hús elérte az omlós állagot. Időnként nem árt a tepsire nézni, ellenőrizzük a húst, ne száradjon ki, épp ezért, ha valaki úgy érzi, vizet is önthet mellé. A szendvicset mindenki állítsa össze saját ízlésének megfelelően, simán csak reszelt sajttal megszórva is finom lesz, de ajánlott mellé a saláta, esetleg a főtt kukorica.
Tépett csirkemell
![tépettcsirkect](https://kep.index.hu/1/0/3312/33126/331268/33126864_110e497528b8bcc1a6208e7ac969a7da_wm.jpg)
Hozzávalók 8 darabhoz
- 2 fej hagyma
- 3 darab csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál chilipor
- 1 evőkanál mustár
- 160 gramm méz
- 1 teáskanál fokhagymapor
- olaj szükség szerint
- 8 darab zsemle
Elkészítés:
Vegyünk elő egy hőálló edényt, jénai is megfelel, a hagymát vágjuk fel vékony szeletekre, szórjuk bele.
A csirkemellfiléket mindkét oldalukon kenjük be mézzel és mustárral, majd szórjuk a fűszereket a húsra, ugyanúgy minden oldalukat érje. Fektessük őket a vékony hagymaszeletekre, ezután öntsünk rájuk tetszőleges mennyiségű olajat, majd toljuk 120-140 fokos sütőbe 2-3 órára.
A kész húst két villa segítségével tépjük cafatokra, majd pakoljuk zsemlékbe, vagy kínáljuk saláta mellé, de tulajdonképpen bárhogyan ehetjük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!