Megúszós vacsora: tepsiben sült csirke vele készült zöldségekkel

csirkecover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A tepsiben készült tartalmas fogások tárháza végtelen, rengeteg módon izgalmassá tehetjük az így készült ételeket.

Amikor az idő szebbre fordul és melegebb lesz, egyre kevesebben akarják bekapcsolni a sütőt. Én nem tartozom közéjük, az év bármely szakában szívesen választom a tepsiben készült ételeket, amelyeket mindig igyekszem változatosan variálni. Az alábbi receptben csirkecombbal dolgozunk, de mellével is el lehet készíteni ezt az ételt - a comb talán azért jobb választás, mert szaftosabb, a sajttól pedig sokkal finomabb lesz.

A tepsiben készült ételeknél nagy előny, hogy a hús és a köret együtt sül. A csirke mellé parázsburgonyát szoktam tenni, amit ha előfőzünk, kívül ropogós, belül pedig krémes lesz. A tepsibe paprika is kerül, ezt nem kell túlsütni, épp ezért a vége felé adjuk az ételhez, az a jó, ha picit roppanós marad. A friss ízekről a bazsalikom vagy rozmaring gondoskodik, de ha nem vagyunk ellene a pikáns aromáknak, chilipaprikával is gazdagíthatjuk a tepsis, krumplis húst.

Tepsiben sült csirke és zöldség

csirkect

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 darab csirkecomb (felső vagy alsó)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kilogramm parázsburgonya
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 1 csokor rozmaring, kapor vagy petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 15 dekagramm sajt
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst megmossuk, majd sóval és borssal fűszerezve a hűtőbe tesszük 1 órára.

A burgonyát alaposan megmossuk, ha szeretnénk megpucoljuk, majd előfőzzük. A paprikát ízlésünknek megfelelően feldaraboljuk, a hagymát és a választott fűszernövényt is előkészítjük, a sajtot lereszeljük.

A húst tepsire helyezzük, majd 15 percig sütjük 180 fokos sütőben. Ezután kivesszük, hozzáadjuk a krumplit, még fűszerezhetjük, ha szükségesnek érezzük, majd olajjal enyhén meglocsolva visszatoljuk 20-30 percre. Ismét kivesszük, a sajtot a combra szórjuk, a paprikát is a tepsibe tesszük, majd visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt szépen rá nem olvad a húsra.

Tálalásnál a feldarabolt hagymát, a választott fűszernövényt és a bazsalikomot rászórjuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük