Tepsis brokkolis csirkemell tejfölös szószban – Könnyű, de laktató fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egyszerű és gyors ebéd vagy vacsora, ami nemcsak rendkívül finom, hanem egészséges is. A tejfölös-tojásos szósz bolondítja meg az alapot, az ízek tökéletes harmóniában vannak egymással.
Ennél egyszerűbb ebéd nincs a világon – az összecsíkozott csirkemellet és a rózsákra szedett brokkolit beledobjuk egy tepsibe, nyakon öntjük a tejfölös-tojásos szósszal, és fél óra alatt megsütjük. Amikor hullafáradtan hazaérek a munkából és ennék valami meleget, de nincs kedvem a gyorsan összedobható tésztaételekhez, ez a recept a tökéletes választás.
Lehet csak brokkoliból vagy karfiollal vegyesen készíteni, én így is-úgy is szoktam. Ha éppen húsmentes időszakomban vagyok, akkor a csirkemellet is kihagyom belőle, önmagában is nagyon finomak a sült zöldségek. A tejfölös szószba bármilyen fűszerkeveréket tehetünk, döntsük el, hogy mivel szeretnénk feldobni az ételt.
Se a húst, se a zöldségeket nem kell előfőzni vagy sütni, tökéletesen megpuhulnak a tejfölös szószban. A csirkemell gyorsan megsül, úgyhogy kb. 30 perc alatt készen is van a könnyű, de laktató fogás.
Tepsis brokkolis csirkemell
Hozzávalók 6 adaghoz
- 80 dekagramm csirkemellfilé
- 2 fej brokkoli
- 450 gramm tejföl
- 2 darab tojás
- ízlés szerint só, bors
- opcionális fűszerkeverék
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, minél kisebbekre, majd mossuk alaposan át őket.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tejfölt öntsük egy nagy tálba, keverjük ki a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, illetve adjuk hozzá a választott fűszerkeveréket.
Tegyük a csirkemellcsíkokat és a brokkolikat a tálba, forgassuk át a tejfölös szószban őket. Ha már mindenhol befedte őket a szósz, öntsük át a tepsibe.
180 fokon kb. 30 percet süssük, ha átsült a csirkemell, nem érdemes tovább sütni, mert elpárolog a finom szósz.
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors