![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Vastag tésztájú tepsis pizza gazdag feltéttel: sütőporos a tésztája
![tepsispizza](https://kep.index.hu/1/0/3221/32213/322132/32213253_2470691_3badb0cc4947e5cae2e7c74ac2b19167_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tésztája picit tömörebb és talán még laktatóbb a kelt tésztás verziónál, és nagy előnye, hogy napokig puha marad.
Mint sokan mások, én sem jutottam élesztőhöz, hiába megyek párnaponta egy-egy kört, sehol nem lett pótolva a hiány, vagy ha lett is, már elkapkodták. Pedig én a fejembe vettem, hogy tepsis pizzát sütök, ha törik, ha szakad. Úgysem volt eddig jó sütőporos receptem, úgyhogy elérkezett a pillanat, hogy keressek és kipróbáljak egyet.
A végeredménynek nagy sikere lett, imádta a család és én is. Persze azért nem kelt tésztáról van szó, ugyanúgy, ahogy a sütőporos kenyér sem lesz olyan foszlós, mint az élesztős, ennek a tésztája is picit tömörebb, laktatóbb lett, viszont másnap is ugyanolyan puha volt, mint frissen.
A feltét bármi lehet, használhattok bolti paradicsomszószt, elkészíthetitek az én verziómat, tehettek rá kolbászt, szalámit, sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, de akár babot vagy főtt tojást is, a lehetőségek megszámlálhatatlanok.
Tepsis pizza
![tepsispizza2](https://kep.index.hu/1/0/3221/32213/322132/32213283_fd25ba607b1abf18f03a314ea8cb0334_wm.jpg)
Hozzávalók 12 szelethez
Tészta:
- 50 dekagramm pizzaliszt
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 3 evőkanál olívaolaj
- 280 milliliter langyos víz
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Paradicsomszósz:
- 250 gramm passzírozott paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.25 teáskanál só
- 0.25 teáskanál cukor
- 0.5 teáskanál oregánó
- 0.5 teáskanál bazsalikom
Feltét:
- 10 dekagramm kolbász
- 10 dekagramm sonka
- 0.5 fej lilahagyma
- 10 dekagramm kukorica
- 25 dekagramm sajt (mozzarella)
Elkészítés:
Kezdjük a paradicsomszósszal, ugyanis annak majd hűlnie kell. A paradicsomot, a lereszelt fokhagymát, a sót, a cukrot és a fűszereket tegyük egy kis lábasba, majd alacsony lángon melegítsük össze. Mikor forrni kezd, főzzük 1-2 percig, majd kapcsoljuk le a lángot, hagyjuk hűlni.
Állítsuk össze a tésztát. A lisztet keverjük össze a sóval, cukorral, sütőporral és a szódabikarbónával. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat és a vizet, utóbbiból kb. 250-300 milliliter kell, látni fogjuk, mikor elég. Gyúrjunk lágy, puha, egynemű tésztát a hozzávalókból.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 23x33 cm-es tepsit. Egyengessük el benne a tésztát, húzzuk szét, hogy mindenhol egyforma vastag legyen. A tészta fel fog jönni, vastagabb lesz, úgyhogy nem baj, ha vékonyra húzzuk.
Ha kihűlt a paradicsomszósz, kenjük meg vele a tésztát úgy, hogy mindenhova jusson. A tészta egyik felére szórjunk összekarikázott kolbászt, a másik felére összekockázott sonkát. Mehet rá a vékony szeletekre vágott lilahagyma, a kukorica, végül a reszelt sajt.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 45-50 percig süssük, míg a tészta át nem sül és a sajt meg nem pirul.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!