Egytepsis, fűszeres sertésnyárs: mellette készülnek a zöldségek is

tepsis-sertesnyars-zoldsegekkel
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Már akkor különlegesebb lesz a sertésszelet, ha a szokásostól eltérően tálalod. Nyárson sütve, roppanós zöldségekkel és mártogatóssal fenséges.

Nem csak nyáron és a grillpartikon süthetsz ízletes húsnyársakat, tepsiben is csodás íze lesz a húsnak, főleg, ha ízletes pác is kerül rá. Combból, tarjából és karajból is készítheted. Érdemes elősütni a húst, mert ízletesebb lesz, és kevesebb eséllyel szárad ki. 

A nyásak mellé zöldségeket is tehetsz, így a köretkészítéssel sem kell foglalkozni. A vitaminokban gazdag karfiolt és a kelbimbót télen is könnyen beszerezheted, lila karfiollal még izgalmasabb, színesebb a fogás, de a hagyományos zöldség is kiváló. 

Különféle mártogatósokkal még tovább fokozhatod az élményt. 

Tepsis sertésnyárs

sertésnyárs

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg sertéscomb
  • 30 dkg kelbimbó
  • 1 fej karfiol
  • 1 doboz kukorica
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bazsalikom (friss)
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított sertéshúst vágjuk egyenlő nagyságú darabokra. Az olívaolajat keverjük össze sóval, borssal, átpréselt fokhagymával, apróra vágott bazsalikomlevelekkel. Kenjük be vele a hússzeleteket, és lefedve tegyük a hűtőbe legalább két órára. Még jobb, ha egy egész éjszaka pihentetjük a fűszeres keverékben. 

Pácolás után a húst süssük magas lángon oldalanként három-három percig, vagy akár elektromos grillen is elősüthetjük. Ezt követően a sertésszeleteket húzzuk nyársra, és rendezzük zsiradékkal kikent tepsibe.

A zöldségeket tisztítsuk meg. A karfiolt szedjük rózsákra, a kelbimbót pedig vágjuk ketté, tegyük a tepsibe. Öntsük a zöldségekre a maradék páclét. Fóliázzuk le, és süssük 180 fokon 50 percig. Amikor minden puha, vegyük le a fóliát, és pirítsuk kicsit a nyársakat. Végül keverjük össze a zöldségekkel a kukoricát. Tálaláskor a húst még friss bazsalikomlevelekkel is megszórhatjuk.

Képek: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon