
Egytepsis, fűszeres sertésnyárs: mellette készülnek a zöldségek is

Már akkor különlegesebb lesz a sertésszelet, ha a szokásostól eltérően tálalod. Nyárson sütve, roppanós zöldségekkel és mártogatóssal fenséges.
Nem csak nyáron és a grillpartikon süthetsz ízletes húsnyársakat, tepsiben is csodás íze lesz a húsnak, főleg, ha ízletes pác is kerül rá. Combból, tarjából és karajból is készítheted. Érdemes elősütni a húst, mert ízletesebb lesz, és kevesebb eséllyel szárad ki.
A nyásak mellé zöldségeket is tehetsz, így a köretkészítéssel sem kell foglalkozni. A vitaminokban gazdag karfiolt és a kelbimbót télen is könnyen beszerezheted, lila karfiollal még izgalmasabb, színesebb a fogás, de a hagyományos zöldség is kiváló.
Különféle mártogatósokkal még tovább fokozhatod az élményt.
Tepsis sertésnyárs

Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg sertéscomb
- 30 dkg kelbimbó
- 1 fej karfiol
- 1 doboz kukorica
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bazsalikom (friss)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A megtisztított sertéshúst vágjuk egyenlő nagyságú darabokra. Az olívaolajat keverjük össze sóval, borssal, átpréselt fokhagymával, apróra vágott bazsalikomlevelekkel. Kenjük be vele a hússzeleteket, és lefedve tegyük a hűtőbe legalább két órára. Még jobb, ha egy egész éjszaka pihentetjük a fűszeres keverékben.
Pácolás után a húst süssük magas lángon oldalanként három-három percig, vagy akár elektromos grillen is elősüthetjük. Ezt követően a sertésszeleteket húzzuk nyársra, és rendezzük zsiradékkal kikent tepsibe.
A zöldségeket tisztítsuk meg. A karfiolt szedjük rózsákra, a kelbimbót pedig vágjuk ketté, tegyük a tepsibe. Öntsük a zöldségekre a maradék páclét. Fóliázzuk le, és süssük 180 fokon 50 percig. Amikor minden puha, vegyük le a fóliát, és pirítsuk kicsit a nyársakat. Végül keverjük össze a zöldségekkel a kukoricát. Tálaláskor a húst még friss bazsalikomlevelekkel is megszórhatjuk.
Képek: Getty Images
Olvasd el ezt is!