Krémes tésztasaláta főtt tojással dúsítva: majonézes öntet öleli körbe
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Bár tésztasalátáról van szó, a sok tojásnak köszönhetően nagyon laktató, ráadásul gyorsan kész, akár este is összedobhatod.
A tésztasaláta műfaja az utóbbi években egyre népszerűbb, nem véletlenül: gyorsan, egyszerűen össze lehet őket dobni, ráadásul nem is kell hozzájuk sok minden. Az alábbi verzió a köbre emeli az alapreceptet, ugyanis a majonézes dresszing tojássárgájával egészül ki, ettől még krémesebb és sokkal-sokkal finomabb lesz.
A tojásfehérje sem megy kárba, apróra kockázva a tészta mellé kerül. A hagymát sem érdemes kihagyni belőle, én a lilát kedvelem leginkább, ha salátáról van szó, de zöldet, illetve snidlinget is apríthatsz bele.
Ha a majonézes dresszinget túl töménynek érzed, görög joghurttal vagy tejföllel lágyíthatod, ízlés szerint adagold a tejterméket.
Tésztasaláta főtt tojással
Hozzávalók 6 személyre
- 250 gramm tészta (szarvacska)
- 6 darab tojás
- 180 gramm majonéz
- 1.5 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
- 0.25 teáskanál fűszerpaprika
- 0.5 teáskanál cayenne-bors
- 1 kis fej lilahagyma
Elkészítés:
A tojást főzzük meg: tegyük forrásban lévő vízbe 10 percre, keménytojásra lesz szükségünk. Ha kész, szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel.
Amíg készül a tojás, főzzük meg a tésztát a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, hogy lehűljön.
A főtt tojást pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, a sárgáját kanalazzuk ki, tegyük egy tálba, a fehérjét egy tányérra.
A tojásfehérjét vágjuk kis kockákra, tegyük félre.
A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra.
A sárgáját tegyük aprítógépbe, adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, a citromlevet, a fűszereket, majd dolgozzuk egybe az alapanyagokat.
Az így kapott szószt öntsük a kihűlt tésztára, alaposan keverjük vele össze. Keverjük bele a hagymát és a tojásfehérjét is.
Azonnal tálalhatjuk, de a hűtőben is pihenhet pár órát.
Fotó: Getty Images