Színes tésztasaláta joghurtos öntettel: téli zöldségekkel is készítheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Jól hűtsd be a krémes tésztasalátát, úgy lesz a legfinomabb, köretként és könnyed vacsoraként is kínálhatod.
A tésztasalátát sokan majonézes öntettel szokták készíteni, amely amellett, hogy laktató, bizony kalóriabomba is. Ha kicsit könnyedebbre vennéd, de vágysz a majonéz krémességére, akkor keverj hozzá joghurtot, és máris lazább fogást kapsz. Ha pedig a zöldségek mellett fehérjét is ennél, akkor a tonhal tökéletes választás, amelyet keverj össze a krémes szósszal, és válassz hozzá roppanós zöldségeket, mint ahogy ebben a tésztasalátában is.
A saláta készülhet tavaszi változatban is, ilyenkor elég hozzá az olívaolajos öntet. Télen viszont tartalmasabb fogásra vágyhatsz, ezért az alábbi salátát joghurtos öntettel készítsd, és legyenek benne olyan téli zöldségek is, mint a brokkoli. Ha szeretnéd, sajtot is keverhetsz bele.
Tésztasaláta joghurtos öntettel
Hozzávalók 4 adaghoz
Saláta:
- 400 gramm fusilli
- 10 darab koktélparadicsom
- 2 darab kaliforniai paprika
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 1 darab kígyóuborka
- 0.5 fej brokkoli
- ízlés szerint só
Öntet:
- 250 milliliter joghurt (natúr)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
- 1 kávéskanál oregánó (őrölt)
- 1 kávéskanál kakukkfű (őrölt)
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dentére a csomagoláson található utasítás szerint.
A brokkolit szedjük rózsáira, és alaposan mossuk meg. Egy lábasba öntsünk egy kevés vizet, sózzuk meg, és 10 perc alatt pároljuk meg a brokkolit, vigyázva, hogy ne legyen túl puha.
A többi zöldséget mosás után vágjuk össze. A koktélparadicsomot elég félbevágni. A hagymát is vágjuk össze.
Egy nagyobb tálban forgassuk össze a tésztát a zöldségekkel.
Egy kisebb tálban készítsük el az öntetet. A citromlét és az olívaolajat keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a joghurtot, morzsoljuk bele a zöldfűszereket. Forgassuk össze a tésztás keverékkel, majd tálalásig tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images