Tonhalas tésztasaláta roppanós zöldségekkel és selymes öntettel pillanatok alatt

tonhalas tésztasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tonhalsaláta laktató lesz, mégsem nehezít el, ha tésztával és sok zöldséggel készíted.

A tonhalsaláta akkor a legfinomabb, ha minél több zöldséggel készül, de szerintem a majonéz is nagyon feldobja. Ha könnyedebb verzióban készítenéd, akkor keverd ki a majonézt görög joghurttal, amely krémessé teszi, de sokkal kevesebb kalóriát és zsírt tartalmaz. Ha nem kívánod a töményebb szószt, akkor krémes fetával érdemes dúsítani.

A tonhalsalátát laktatóbb fogásként is elkészítheted, ha tésztát főzöl hozzá, tökéletes nyári ebédet vagy vacsorát kapsz. Ha esetleg nincs otthon tonhalad, de valamilyen fehérjét belepakolnál, akkor sonkával is dúsíthatod

A tésztasalátát a spagettin kívül bármilyen tésztából elkészítheted, nagyon finom szarvacskatésztával, de a fusilli is nagyon jó választás, mert a szósz és a többi hozzávaló is szuperül rá tud tapadni. Ebben a receptben brokkoli szerepel, de használhatsz helyette apróra vágott kígyóuborkát is. 

Zöldséges-tonhalas tésztasaláta

tonhalas tésztasaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 230 gramm fusilli tészta
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 100 gramm brokkoli
  • 1 fej lilahagyma (kicsi)
  • 8 darab koktélparadicsom
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 kávéskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dente-re a csomagoláson írt utasítás szerint. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A tonhalról öntsük le a levét. A brokkolit szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk apróra. 

Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a görög joghurtot, a citromlevet, a sót és a borsot. A tésztát forgassuk össze a zöldségekkel, a hallal és a szósz felével. Tegyük be a hűtőbe pihenni. A maradék öntetet is tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt keverjük össze a salátát a maradék öntettel. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük