Örök kedvenc: a tojáskrém
Tojáskrém tejföl nélkül
5
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A szendvicskrémekkel kapcsolatban már-már közhelyszámba menő örök igazság, hogy otthon készítve mindig jobb, mint a bolt verzió. És nemcsak azért, mert tudjuk, mi van benne, hanem az ízeket is szuperül tudjuk variálni, így sosem ununk rá. Tessék, egy tojáskrém recept, abból is a tejfölmentes verzió.
A tojáskrém elkészítésében talán az tart a legtovább, amíg megfőnek a tojások, de hát addig bármi mást lehet csinálni: például kitalálni, hogy ezúttal mivel turbózzuk fel, és azt előkészíteni, apróra vágni.
Örök kedvenc a családban. Férj akármikor lecsap rá, ahányszor csak teheti. Fogyaszthatjuk simán, de mehet bele sonka, snidling vagy petrezselyem is. Ha pedig van kedvünk, süssünk hozzá frissen kenyeret, akár fehéret, akár nagyon barnát, hálás lesz, akinek készítjük.
Mindig kevés lesz
Népi megfigyelések szerint tojáskrémből egyszerűen nem lehet eleget készíteni. Bármennyi tojással is kezdünk, a duplája is simán elfogyott volna. Mi szóltunk.
Tojáskrém tejföl nélkül
Hozzávalók 6 adaghoz
- 8 darab tojás
- 25 dekagramm mascarpone
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 5 dekagramm reszelt sat
- 1 csipet só
Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük. Megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk.
2. Hozzáadjuk a mustárt, a majonézt és a mascarponét.
Botmixerrel krémesre keverjük. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e.
3. Végül belereszeljük a sajtot.
2. Hozzáadjuk a mustárt, a majonézt és a mascarponét.
Botmixerrel krémesre keverjük. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e.
3. Végül belereszeljük a sajtot.