
Örök kedvenc: a tojáskrém
Tojáskrém tejföl nélkül
15
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A szendvicskrémekkel kapcsolatban már-már közhelyszámba menő örök igazság, hogy otthon készítve mindig jobb, mint a bolt verzió. És nemcsak azért, mert tudjuk, mi van benne, hanem az ízeket is szuperül tudjuk variálni, így sosem ununk rá. Tessék, egy tojáskrém recept, abból is a tejfölmentes verzió.
A tojáskrém elkészítésében talán az tart a legtovább, amíg megfőnek a tojások, de hát addig bármi mást lehet csinálni: például kitalálni, hogy ezúttal mivel turbózzuk fel, és azt előkészíteni, apróra vágni.
Örök kedvenc a családban. Férj akármikor lecsap rá, ahányszor csak teheti. Fogyaszthatjuk simán, de mehet bele sonka, snidling vagy petrezselyem is. Ha pedig van kedvünk, süssünk hozzá frissen kenyeret, akár fehéret, akár nagyon barnát, hálás lesz, akinek készítjük.
Mindig kevés lesz
Népi megfigyelések szerint tojáskrémből egyszerűen nem lehet eleget készíteni. Bármennyi tojással is kezdünk, a duplája is simán elfogyott volna. Mi szóltunk.
Tojáskrém tejföl nélkül

Hozzávalók 6 adaghoz
- 8 darab tojás
- 25 dekagramm mascarpone
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 5 dekagramm reszelt sat
- 1 csipet só
Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük. Megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk.
2. Hozzáadjuk a mustárt, a majonézt és a mascarponét.
Botmixerrel krémesre keverjük. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e.
3. Végül belereszeljük a sajtot.
2. Hozzáadjuk a mustárt, a majonézt és a mascarponét.
Botmixerrel krémesre keverjük. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e.
3. Végül belereszeljük a sajtot.