
Örök kedvenc: a tojáskrém
Tojáskrém tejföl nélkül
11
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje

Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

Mutatjuk az 5 leggyorsabban romló élelmiszert: veszélyforrások is lehetnek
A szendvicskrémekkel kapcsolatban már-már közhelyszámba menő örök igazság, hogy otthon készítve mindig jobb, mint a bolt verzió. És nemcsak azért, mert tudjuk, mi van benne, hanem az ízeket is szuperül tudjuk variálni, így sosem ununk rá. Tessék, egy tojáskrém recept, abból is a tejfölmentes verzió.
A tojáskrém elkészítésében talán az tart a legtovább, amíg megfőnek a tojások, de hát addig bármi mást lehet csinálni: például kitalálni, hogy ezúttal mivel turbózzuk fel, és azt előkészíteni, apróra vágni.
Örök kedvenc a családban. Férj akármikor lecsap rá, ahányszor csak teheti. Fogyaszthatjuk simán, de mehet bele sonka, snidling vagy petrezselyem is. Ha pedig van kedvünk, süssünk hozzá frissen kenyeret, akár fehéret, akár nagyon barnát, hálás lesz, akinek készítjük.
Mindig kevés lesz
Népi megfigyelések szerint tojáskrémből egyszerűen nem lehet eleget készíteni. Bármennyi tojással is kezdünk, a duplája is simán elfogyott volna. Mi szóltunk.
Tojáskrém tejföl nélkül

Hozzávalók 6 adaghoz
- 8 darab tojás
- 25 dekagramm mascarpone
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 5 dekagramm reszelt sat
- 1 csipet só
Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük. Megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk.
2. Hozzáadjuk a mustárt, a majonézt és a mascarponét.
Botmixerrel krémesre keverjük. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e.
3. Végül belereszeljük a sajtot.
2. Hozzáadjuk a mustárt, a majonézt és a mascarponét.
Botmixerrel krémesre keverjük. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e.
3. Végül belereszeljük a sajtot.