![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tojáslikőr-puding, ha nem csak inni, enni is szeretnéd
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha gyorsan szeretnél ünnepi desszertet tenni az asztalra, akkor a tojáslikőrös puding a legjobb választás. Negyed órán belül kész van, ráadásul isteni finom.
Aki szereti a tojáslikőrt, az imádni fogja a belőle készült pudingot - intenzív tojáslikőrös íz, csak éppen nem folyékony, hanem lágy, krémes állagban. Egy kis fahéj is kerül a pudingba, de éppen csak annyi, hogy ne nyomja el a krémlikőr szeretett ízvilágát.
A recept alapja - természetesen - a tojáslikőr. Ezt megvehetjük boltban, de elkészíthetjük otthon is, ehhez itt találtok receptet. Más különlegesebb hozzávalóra nincs is szükség, cukor, tojás és keményítő kell még hozzá, és az elkészítése sem bonyolultabb az összetevők listájánál.
A pudingot tálalásnál őrölt fahéjjal, fahéjrúddal, tejszínhabbal lehet díszíteni, de mandula, dió vagy vajas keksz is jól passzol hozzá, kiegészíti a ropogós textúra a krémes állagot. Rétegezheted is a keksszel a pudingot, ha még látványosabb pohárdesszertet szeretnél készíteni.
Tojáslikőr-puding
![tojáslikőrpudingrecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291026/29102621_eed65b586ff9f8d5af22ccf764d34fd1_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.33 bögre kristálycukor
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál fahéj
- 2.25 bögre tojáslikőr
- 3 darab tojássárgája
Elkészítés:
Keverjük össze alaposan a tojáslikőrt a tojássárgákkal. A cukrot, kukoricakeményítőt, sót és a fahéjat vegyítsük össze, majd adjuk hozzá a likőrhöz. Öntsük egy lábasba a keveréket, alacsony hőfokon kezdjük el melegíteni, közben folyamatosan kevergessük, nehogy a tojást összerántsa a hő. Ha már kellően sűrű, ráragad a fakanálra, készen vagyunk, ez kb. 5-8 perc. Öntsük a pudingot egy nagy tálba vagy rögtön a kis üvegtálakba, úgy szebb lesz a tálalásnál, mintha utólag mernénk át a sűrű krémet. Fedjük le alufóliával, majd tegyük a hűtőbe 3 órára.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!