Laktató, sajttal és paradicsommal töltött csirkemell: forró levegős sütőben készül

Csirkemell sajttal és paradicsommal töltve cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A paradicsommal és sok sajttal töltött hús kevés munkával, leheletnyi olajjal sül készre. Egyszerű, mégis fantasztikus fogás.

A forró levegős sütő az elmúlt években vált nagy kedvenccé, amin nem is kell csodálkozni, hiszen a masinában szinte mindent el lehet készíteni, olaj pedig szinte nem is kell az ételekhez. Én most csirkemellet tettem a gépbe, paradicsommal és sajttal sütve, a végeredmény pedig fantasztikus lett!

Így is lehet!

A húst intenzíven fűszereztem, de máshogy is izgalmassá varázsolhatod. Aki szereti, az rukkolát is használhat tölteléknek a paradicsom és a sajt mellett, vagy friss bazsalikomleveleket. Az ínyencek friss paradicsom helyett aszalt paradicsomot és olajban eltett paprikát is tölthetnek bele.

Csirkemell sajttal és paradicsommal töltve

Csirkemell sajttal és paradicsommal töltve ct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • fokhagyma-granulátum ízlés szerint
  • cayenne-bors ízlés szerint
  • 2 darab paradicsom
  • 15 dkg reszelt mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

A húst egy éles késsel kezdjük el félbevágni, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Ezután nyissuk szét és klopfoljuk ki. A hússzeleteket fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal.

A paradicsomot mossuk meg és vágjuk karikákra. A sajtot reszeljük le.

A fűszeres hússzeletek közepébe tegyünk a paradicsomból és a reszelt sajtból, majd óvatosan hajtsuk össze a húst, ha szükséges, fogvájóval rögzítsük.

A töltött húst tegyük a forró levegős gép kosarába, fújjunk rá olajat, majd 180 fokos programon 40 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a húst.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük