![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zsenge tökből készült, ropogósra sült tócsni: filléres, laktató fogás
![töktócsni2](https://kep.index.hu/1/0/3339/33399/333994/33399408_2558904_dfa1cebbfb03345339e4f2facf9fdc50_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Érdemes kipróbálni gyalult tökből is a tócsnit, picit könnyedebb és frissebb, mint a krumplis változat.
A hagyományos tócsni reszelt krumpliból, lisztből és tojásból álló, olajban sült lepény, ami amellett, hogy igen laktató, még olcsó is. Azonban nem csak burgonyából készülhet, szezonban a zsenge tök is szuper választás, gyalulva ugyanúgy működik.
Az alább olvasható recept a lehető legegyszerűbb változat, a tök mellé hagyma, liszt, tojás és fűszerek kerülnek. A töknek jól áll az édeskés íz, ezért érdemes valamilyen édesebb fajta hagymát - lilát vagy fehéret - reszelni mellé, illetve egy pici cukor is mehet bele, de ez csak opcionális.
Töktócsni
![töktócsni](https://kep.index.hu/1/0/3339/33399/333994/33399418_0bd4e87b4288269ea210695b2d34c5f9_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm tök
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 140 gramm liszt
- 1 darab tojás
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál cukor
- olaj/vaj (sütéshez)
Elkészítés:
A tököt hámozzuk meg, vágjuk félbe, a magokat kaparjuk ki belőle, majd gyaluljuk le. A hagymát pucoljuk meg, reszeljük le.
A reszelt tököt és hagymát tegyük egy szűrőbe, majd nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet, amennyire tudjuk.
Tegyük a zöldségeket egy tálba, majd adjuk hozzájuk a lisztet, tojást, sót, cukrot, keverjük alaposan össze. Nyugodtan meg lehet kóstolni, ízlés szerint még sózni. Hagyjuk a masszát 5 percig állni.
Egy nagy serpenyőbe öntsünk annyi olajat, hogy éppen elfedje az alját. Amikor már forró az olaj, szaggassunk bele 1-2 evőkanálnyi adagokat a masszából. 3-4 percig süssük őket, majd fordítsuk meg, egy spatula segítségével picit lapítsuk le őket, majd a másik felüket is 3-4 percig süssük, míg aranybarnák nem lesznek.
Szedjük őket papírtörlőre, majd melegen fogyasszuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!