Krémes tészta tökmagos pesztóval: ne dobd ki a sütőtök magjait

Tokmag pesto teszta c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tökmag önmagában is tartalmas és tápanyagdús csemege, de akár megfizethető pesztóalapanyagként is felhasználhatod. A vele készült tészta pedig pillanatok alatt elkészül.

Az őszi sütőtökszezon nem kell, hogy kizárólag a zöldség húsáról szóljon, hiszen a magok is számtalan étel alapanyagai lehetnek. Az egyik ilyen a pesztó, amelyhez az eredeti, olasz recept fenyőmagot használ, azonban az ínyenc, de annál borsosabb árú hozzávalót könnyedén pótolja a tökmag is. 

Az elkészítés módját tekintve nincsen különbség a két változat között, azonban ha egy laktózmentes, vegán diétába is beilleszthető verziót keresel, akkor azt alább olvashatod.

Tökmagos-pesztós tészta

Tokmag pesto teszta

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g száraztészta tetszés szerint
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 5 ek tökmag
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 0.5 tk
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 2 ek friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes edényben forraljunk enyhén sós vizet, és a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg benne a tésztát.

Az intenzívebb aromákért száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a tökmagot.

Tegyük a pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe, és addig dolgoztassuk, amíg egy homogén pasztát kapunk. 

Alternatív és hagyományos megoldásként mozsárban is összezúzhatjuk az alapanyagokat.

Szűrjük le a megfőtt tésztát, és keverjük hozzá a pesztót.

Fotók: Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük