Krémes tészta tökmagos pesztóval: ne dobd ki a sütőtök magjait

Tokmag pesto teszta c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tökmag önmagában is tartalmas és tápanyagdús csemege, de akár megfizethető pesztóalapanyagként is felhasználhatod. A vele készült tészta pedig pillanatok alatt elkészül.

Az őszi sütőtökszezon nem kell, hogy kizárólag a zöldség húsáról szóljon, hiszen a magok is számtalan étel alapanyagai lehetnek. Az egyik ilyen a pesztó, amelyhez az eredeti, olasz recept fenyőmagot használ, azonban az ínyenc, de annál borsosabb árú hozzávalót könnyedén pótolja a tökmag is. 

Az elkészítés módját tekintve nincsen különbség a két változat között, azonban ha egy laktózmentes, vegán diétába is beilleszthető verziót keresel, akkor azt alább olvashatod.

Tökmagos-pesztós tészta

Tokmag pesto teszta

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g száraztészta tetszés szerint
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 5 ek tökmag
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 0.5 tk
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 2 ek friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes edényben forraljunk enyhén sós vizet, és a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg benne a tésztát.

Az intenzívebb aromákért száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a tökmagot.

Tegyük a pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe, és addig dolgoztassuk, amíg egy homogén pasztát kapunk. 

Alternatív és hagyományos megoldásként mozsárban is összezúzhatjuk az alapanyagokat.

Szűrjük le a megfőtt tésztát, és keverjük hozzá a pesztót.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük